Nieuwbouw

Kindcentrum De Sprong, Leeuwarden

februari 2019
december 2019
In opdracht van:
De Bisschop Möller Stichting
In samenwerking met:
Kristinsson

Kinderen maken samen de toekomst, daarom is het van belang dat zij zich goed kunnen ontwikkelen. In opdracht van de Bisschop Möller Stichting (BMS) realiseerden we een nieuwbouw voor IKC De sprong in Leeuwarden.

 

Licht & ruim met veel doorkijkjes

Het gebouw krijgt een moderne uitstraling, gelegen op een mooie locatie in Leeuwarden. Het is een bijzonder ontwerp, omdat de school in een landschap van boerderijen moet passen. We bouwden het IKC in drie lagen voorzien van een hellend dak. De zijkanten van het gebouw maken we van glas, wat een open uitstraling geeft. De architect noemt het "de etalage van Friesland". 

Het gebouw heeft veel licht, ruimte en doorkijkjes. Dit geeft het een open en rustige sfeer.

Daarnaast wordt het duurzame gebouw all-electric en wordt het ondersteund door een warmtepomp.

Oplevering

Projectleider Jan Kamminga van Bouwgroep Dijkstra Draisma tekende samen met Dominicus Hooghiemstra, directeur Strategie en Onderwijs van BMS voor de oplevering op maandag 2 december 2019.

 

Het is voor BMS de 32e school in Friesland. Het nieuwe kindercentrum zal ruimte bieden voor ongeveer 390 kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Er komt ruimte vrij voor basisonderwijs maar ook voor kinderopvang. Het gebouw heeft dan ook een ruime omvang van 2.100 m2 BVO.

Jan Kamminga, projectleider bij Bouwgroep Dijkstra Draisma
Jan Kamminga, projectleider bij Bouwgroep Dijkstra Draisma
Dominicus Hooghiemstra, directeur Strategie en Onderwijs bij BMS
Dominicus Hooghiemstra, directeur Strategie en Onderwijs bij BMS