Al drie generaties lang succesvol in de bouw

ONTSTAAN EN HISTORIE BGDD

 

Bouwgroep Dijkstra Draisma kent een lange geschiedenis. Waar het bedrijf oorspronkelijk afkomstig is uit Damwoude en Makkum, heeft het nu zijn nieuwe vestiging gevonden in Dokkum, Bolsward en Groningen. Door de jaren heen is Bouwgroep Dijkstra Draisma gegroeid en geïnnoveerd onder leiding van drie generaties van de familie Dijkstra. Het ontstaan van de bouwgroep lees je hier.

BGDD Overzichtsfoto's By IMAZZO 3

Terug in de tijd

Bouwgroep Dijkstra Draisma is van oorsprong ontstaan uit de samenvoeging tussen de bedrijven bouwbedrijf Tj. Dijkstra uit Damwoude en Aannemingsbedrijf Draisma Makkum. Volgens de Kamer van Koophandel gaat de inschrijving van het familiebedrijf Dijkstra terug naar 1904, maar Aannemingsbedrijf Draisma gaat nog verder terug in oprichting. Namelijk naar vóór 1900. Hoe zijn deze bedrijven samengekomen en hoe is de 'bouwgroep' ontstaan?

Onze vestiging in Bolsward, de vervanger van het kantoorpand van Draisma in Makkum.
Onze vestiging in Bolsward, de vervanger van het kantoorpand van Draisma in Makkum.

Zo ontstond de bouwgroep

Biense Dijkstra, directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma, begon snel na het behalen van zijn aannemersdiploma -dat hij tijdens zijn stagejaar in de avonduren had behaald- bij Draisma Makkum. Hij werd assistent-bedrijfsleider bij Draisma. Op zijn 21e werd hij bedrijfsleider en op zijn 28e heeft hij het bedrijf van Thomas Draisma overgenomen. 

 

In 2001 fuseerde Biense met het familiebedrijf Tj. Dijkstra. De combinatie van beide familiebedrijven Dijkstra Draisma werd opgericht. Zo ontstond Bouwgroep Dijkstra Draisma.

Bouwgroep Dijkstra Draisma

Anno nu

Bouwgroep Dijkstra Draisma is anno nu een stabiel en snelgroeiend bedrijf. De kers op de taart was het winnen van de Koning Willem I Prijs in 2018. Deze prijs beloont durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen en stimuleert creatief en innovatief ondernemerschap.

 

Bouwgroep Dijkstra Draisma gelooft in de invloed van de bouw op een leefbare wereld. Respect voor ambachtelijk vakmanschap en aandacht voor innovatie en duurzaamheid gaan bij de onderneming hand in hand. Technologie en robots spelen een belangrijke rol in het creëren van energieleverende en verplaatsbare gebouwen. De duidelijke visie op de gasloze toekomst en het brede veld van initiatieven om hier oplossingen voor te realiseren, waarbij ook aandacht is voor de bewoners en de omgeving werd door de jury van de KW1 Prijs als uniek bestempeld.

 

Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Zij bracht op 4 juli 2019 een bezoek aan de locatie in Dokkum. Hier maakte onze Koningin kennis met vakmanschap en innovatie bij Dijkstra Draisma.

 

Werkbezoek Koningin Máxima bij BGDD in Dokkum op 4 juli 2019
Werkbezoek Koningin Máxima bij BGDD in Dokkum op 4 juli 2019