Energietransitie

Nederland moet van het gas af om in 2050 CO2 neutraal te zijn. Dat klinkt voor sommigen misschien nog ver weg, maar we bouwen en renoveren nu al voor de periode na 2050 en kunnen dus niet langer wachten. En dat hoeft ook niet. Bouwgroep Dijkstra Draisma neemt al jaren een voortrekkersrol in de energietransitie binnen de bouw en heeft veel bewezen gasloze oplossingen.

Noordhorn By IMAZZO 1
Lisdodde in gevel
Lisdodde in gevel

Isoleren

Isolatie, de basis in de energietransitie. Door te isoleren beperk je de energievraag. Want, de meest duurzame energie is niet gebruikte energie. Isolatiemateriaal gaat langer mee dan installaties, de Total Cost of Ownership laag is. Een goed geïsoleerde woning staat gelijk aan hoog wooncomfort en lage energielasten.

 

Bouwgroep Dijkstra Draisma gebruikt onder andere lisdodde, een biobased isolatiemateriaal dat we zelf kweken, om woningen op een circulaire manier te isoleren en klaar te maken voor de duurzame toekomst.

Van het gas af

Nadat er optimaal geïsoleerd is kan er een goed ventilatiesysteem worden aangebracht. Wij hebben door de jaren heen voor een diversiteit aan opgaven de meest passende oplossing gevonden, van utiliteitsbouw tot renovatie. Met als bron: groen gas, zon, bodem en water. We stemmen de oplossing altijd af op locatie, beschikbare bronnen, het type gebouw, isolatiemogelijkheden, maar vooral de gebruiker en het gedrag.

Swettehûs, Circulaire Centrale
Swettehûs, Circulaire Centrale
Nul op de Meter woningen
Nul op de Meter woningen

Bewijslast

We roepen het niet alleen, maar voeren het uit en we bewijzen het ook. We monitoren van diverse utiliteitsprojecten het energieverbruik en we meten en garanderen de prestaties.

 

We berekenen het verbruik in de ontwerpfase, testen proefopstellingen in onze klimaatkamers, meten de prestaties in de projecten die we bouwen tijdens de bouw en monitoren het energiegebruik bij tientallen utiliteitsgebouwen en vele honderden woningen. 

Energietransitie: Een sociale uitdaging

Alle opgedane ervaring, die nog elke dag aangevuld wordt, gebruiken we ook om het gedrag te voorspellen en gebruikers te coachen op het energieverbruik. De sociale opgave is groter dan de technische. 

 

Onze afdeling bewonerscommunicatie speelt een grote rol bij ons aandeel in de energietransitie. Zij staan in contact met de bewoners, de eindgebruiker van onze oplossingen.

Meer informatie nodig?

Johannes Klimstra

Johannes Klimstra

Neem vrijblijvend contact op met Johannes Klimstra, Productontwikkelaar Energietransitie.

Wietse de Vries, Productontwikkelaar Energietransitie

Wietse de Vries

Neem vrijblijvend contact op met Wietse de Vries, Productontwikkelaar Energietransitie.