dijkstra draisma woning

Thuis in biobased

De Dijkstra Draisma woning is de woningbouw oplossing van de toekomst. Het staat voor flexibele, biobased en conceptuele woningbouw. We ontwerpen met oog voor de bewoner, bouwen in onze volledig geïndustrialiseerde fabriek en monteren op locatie in razendsnel tempo. Dit alles energiezuinig en met gebruik van biobased materialen, zowel bij de Dijkstra Draisma woning als bij het Dijkstra Draisma appartement. Ontdek hoe onze expertise in biobased bouwen bijdraagt aan een betere toekomst.

BGDD Oost Indischebuurt Lr By IMAZZO 34 F. Bultje Balistraat 2 Lwd

Ontdek de dijkstra draisma woning

Door een nieuwe manier van denken en doen sluiten onze Dijkstra Draisma woningen goed aan bij de wensen van bewoners en onze opdrachtgevers in de sociale huursector. We zetten ons in voor betaalbaar bouwen en wonen, en streven ernaar dit zo milieuvriendelijk mogelijk te doen door het gebruik van circulaire en biobased materialen. Samen bouwen we aan een betere toekomst.

1024x574
Een (t)huis in 1 dag

Sinds 2018 ontwerpt en produceert BGDD deze innovatieve woningen onder geconditioneerde omstandigheden, waar volledige gevels en daken kant-en-klaar in onze fabriek van de band rollen.

 

De woningen en appartementen zijn ontworpen met een Droogstapelsysteem (DSS). Deze remontabele manier van bouwen maken we mogelijk door gebruik te maken van droge verbindingen. Hierdoor kunnen we in slechts één dag een complete woning bouwen, volledig wind- en waterdicht. Dit resulteert in duurzame kwaliteit die wel 100 jaar meegaat en woningen die zelfs verplaatst kunnen worden als dat nodig mocht zijn. Onze woningen en appartementen behouden hun waarde en bieden ook restwaarde.

Onze industrieel geproduceerde woningen en appartementen zijn ontworpen om een optimale ruimtelijke kwaliteit te waarborgen. Ze passen naadloos in de context van een stad, dorp of buurt. Dit noemen wij 'seriematig maatwerk'.

Douwe Arjen van der Schaaf | Productleider industrieel bouwen bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Thuis in biobased

'Vernieuwen geeft energie' is al jaren ons credo. We geloven in innovatie, vooruitdenken en vernieuwen om de wereld bewoonbaar te houden. Door biobased te bouwen, bouwen we met het oog op de toekomst. Één van onze innovaties is het isoleren van woningen met biobased materialen, zoals de lisdodde.

één naam, duizend mogelijkheden

Ontdek de talloze mogelijkheden van de Dijkstra Draisma woning door gebruik te maken van onze woningconfigurator. Hiermee kun je onderzoeken hoeveel woningen van welk type perfect passen op jouw projectlocatie, zodat je snel kunt beoordelen of je idee haalbaar is. Neem gerust contact met ons op om kennis te maken met de woningconfigurator en stel jouw Dijkstra Draisma woning naar wens samen.

Uitgelichte projecten

Benieuwd hoe zo'n Dijkstra Draisma woning er 'in het echt' uitziet? Hieronder vind je uitgelichte projecten.

16 Dijkstra Draisma woningen Mûnein  - 1

16 Dijkstra Draisma woningen Mûnein

Aan de Dokter Kijlstraweg in Mûnein bouwden we zestien Dijkstra Draisma woningen volgens ons ontwikkelde systeem. De huidige woningen zijn daarvoor gesloopt en vervangen door vier blokken met vier woningen. Lees hier meer over het project.

16 Dijkstra Draisma woningen Schiermonnikoog  - 1

16 Dijkstra Draisma woningen Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog bouwden we 16 unieke Dijkstra Draisma woningen, aangepast aan de omgeving en het beeldkwaliteitsplan. De woningen passen zo goed op het eiland, waar de eilanders blij zijn met hun nieuwe duurzame woning. Hier kun je het bouwproces volgen.

10 Dijkstra Draisma woningen: Buurblok  - 1

10 Dijkstra Draisma woningen: Buurblok

Innovatief met een hoofdletter i! Buurblok is het leaseconcept van Bouwgroep Dijkstra Draisma en Buurblok, waarbij de woningen aangesloten zijn op een buurtwarmtenet en voorzien zijn van innovatieve techniek (smart grid). Meer weten over Buurblok? Ga naar de website.

Dijkstra Draisma appartement

Waar we het systeem inmiddels jarenlang toepassen in de Dijkstra Draisma woning, doen we dat nu ook voor appartementen.