Dé woningbouw oplossing van Bouwgroep Dijkstra Draisma

Volledig geïndustrialiseerd, demontabel en duurzaam, oftewel: de woningbouw oplossing van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Ontwerpen gaat digitaal en de robot doet de rest. De toekomst van bouwen is nu beschikbaar. Vernieuwen geeft energie.

 

 

 

 

Meer weten over ons Droogstapelsysteem?

Comfortabel | Duurzaam | Betaalbaar

Woningbouwoplossing op maat, beschikbaar op elke gewenste schaal

Een woningbouwoplossing om complete wijken te bouwen en verduurzamen. Onze Droogstapelwoningen zijn gasloos, circulair en worden volledig automatisch geproduceerd. De opdrachtgever zit aan de knoppen. Betaalbaar, snel en met gegarandeerde kwaliteit.

 • Draagt bij aan de duurzame doelstelling
 • Energieleverend
 • Een volledig geautomatiseerd proces

Één naam, duizend mogelijkheden

Met onze 'woningconfigurator' zit de opdrachtgever aan de knoppen. Het samenstellen van een woning is nog nooit zo gemakkelijk geweest. 

 • Flexibele maatvoering
 • Beschikbaar in diverse woningtypes
 • Beschikbaar in grote- en kleine aantallen

Samenwerken in een gedreven team, met hart voor de bewoner.

Arend Hoekstra, contractmanager bij Elkien

Van Bouwgroep Dijkstra Draisma voor bewoners

Bij Bouwgroep Dijkstra Draisma vinden we een tevreden opdrachtgever net zo belangrijk als een tevreden huurder. Daarom bieden wij de Droogstapelwoningen aan: dé woningbouwoplossing om complete wijken te verduurzamen. Een betaalbare woning, comfortabel en ook nog eens energieleverend. Win-win voor huurder en verhuurder. Het samenstellen van een woning is nog nooit zo eenvoudig geweest. 

 

Onze bewonersconsulenten begeleiden zowel kopers als huurders tijdens nieuwbouw- en renovatieprojecten. Zij zorgen dat de wensen vanuit huurders nageleefd worden. Dit doen zij in nauwe samenwerking met de corporatie. 

Hoe gaat het in zijn werk: de Droogstapelwoning van A tot Z

Kies de juiste maat - 1

Kies de juiste maat

Als eerste gaan we met u bekijken welke woning het meest geschikt is. Gaat het om een eengezinswoning, een levensloopgeschikte woning of een levensloopbestendige woning. 

Bepaal de vorm - 1

Bepaal de vorm

Plattegronden worden ter plekke aangepast en woningtypes direct gekozen. Twee laags met kap of toch één laag met kap? Of een mansardekap? Veel opties, die bovendien met elkaar kunnen worden gecombineerd. De opdrachtgever zit aan de knoppen. Software, techniek, vakmensen en robots doen de rest.

Bepaal de uitstraling: - 1
Bepaal de uitstraling: - 2
Bepaal de uitstraling: - 3
Bepaal de uitstraling: - 4

Bepaal de uitstraling:

De nieuwbouw van een groot aantal woningen in een wijk is bepalend voor het aanzicht en de sfeer in bebouwde gebieden. Niet voor niets dat hier scherp toezicht op gehouden wordt. Ondanks dat het seriematige woningbouw is, kan de architect een aantrekkelijk ontwerp maken, passend bij de leefomgeving van die betreffende locatie. Met onder andere keuze in: kleur van de gevels en het dak, type metselverband (horizontaal en/of verticaal), type dakkap, dakkapel, plaats van de ramen, goten, nokken en aanverwante zaken.

Volledig digitaal - 1

Volledig digitaal

Nadat de opdrachtgever samen met ons, onze partners en de architect de vorm en smaak heeft vastgesteld, werken we alles digitaal uit. De woning komt digitaal tot leven. 

De fabriek - 1

De fabriek

Vervolgens maakt de fabriek de gevels op basis van de voorgaande keuzes. De robot voorziet de gevels van gebakken steenstrips. Een volledig geïndustrialiseerd proces waarbij de robot 820 steenstrips per uur op de gevel zet. 

Minder transport, minder handelingen op de bouw - 1

Minder transport, minder handelingen op de bouw

Duurzaamheid gaat verder dan materiaal alleen. Met deze woningbouwoplossing is er 85% minder transport benodigd. De gevels gaan per vrachtauto richting de bouwplaats. De kraan hijst de gevels naar de plaats van montage. 

 

Alle stappen zijn zo uitgekiend zodat het precies op elkaar aansluit. Dat betekent besparen op brandstof en manuren en zo weinig mogelijk overlast voor de buurt. 

De woningen moeten passen binnen het karakter van een dorp of stad. Op de uiterlijke verschijningsvorm kan eindeloos worden gevarieerd. Door de kleur van de muren, daken en kozijnen aan te passen en door voor een bepaald metselverband te kiezen. 

Douwe Arjen van der Schaaf, productieleider industrieel bouwen bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Bouwgroep Dijkstra Draisma: het innovatiefste bouwbedrijf van Nederland

We zijn een innovatief en daadkrachtig bedrijf, dat vanuit de vestigingen in Dokkum en Bolsward verantwoordelijkheid durft te nemen voor ons werk en de wereld om ons heen. We hebben de overtuiging dat wij als bouwbedrijf bijdragen aan een duurzaam gebouwde omgeving, waardoor we een bewoonbare wereld kunnen achterlaten voor de volgende generatie. 

 

In 2018 mocht Bouwgroep Dijkstra Draisma zich trotse winnaar noemen van de Koning Willem l Prijs. Daarvoor zijn we beoordeeld op ons financieel-economisch beleid en op de criteria ''durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie''. 

Biense Dijkstra vertegenwoordigt Bouwend Nederland aan de klimaattafel
Biense Dijkstra vertegenwoordigt Bouwend Nederland aan de klimaattafel
Winnaar: Best managed companies
Winnaar: Best managed companies
Ruim 115 jaar ervaring met innoveren en bouwen
Ruim 115 jaar ervaring met innoveren en bouwen
Met meer dan 350 medewerkers realiseren we innovatieve en duurzame gebouwen
Met meer dan 350 medewerkers realiseren we innovatieve en duurzame gebouwen

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

25 woningen Vlieland - 1

25 woningen Vlieland

Op een prachtige locatie nabij de vuurtoren, aan de rand van het dorp Oost-Vlieland, hebben we 25 Droogstapelwoningen gerealiseerd. De 25 woningen bestaan uit zes koopwoningen voor starters en negentien huurwoningen voor gezinnen. De koopwoningen zijn gebouwd in opdracht van de gemeente Vlieland. De huurwoningen zijn gebouwd in opdracht van WoonFriesland.

202 woningen in Leeuwarden - 1

202 woningen in Leeuwarden

Aan de Oost-Indische wijk van Leeuwarden zijn 225 woningen gesloopt. Inmiddels is de wijk 202 energiezuinige woningen rijker. 

12 woningen Harkema - 1

12 woningen Harkema

Aan het Dominee Tiesingaplein in Harkema bouwden we twaalf Droogstapelwoningen voor WoonFriesland. De woningen hebben geen gasaansluiting en functioneren volledig op elektriciteit. Op ieder dak zijn zonnepanelen geplaatst, waardoor een deel van de elektriciteit door de woning zelf wordt opgewekt. De huizen worden verwarmd door middel van een warmtepomp. 

18 woningen Hurdegaryp - 1

18 woningen Hurdegaryp

WoonFriesland focust zich op betaalbare kwaliteitsverbeteringen en verduurzaming van een fors aantal van haar bestaande woningen. De 18 nieuwe woningen in Hurdegaryp maken deel uit van een groter project van de bouw van zo'n 100 nul-op-de-meter woningen in Friesland. Zo komen er ook soortgelijke woningen te staan in Sneek, Harkema en op de twee waddeneilanden Schiermonnikoog en Vlieland. In Hurdegaryp is het eerste onderdeel van het project binnen korte tijd gerealiseerd en in juli 2019 opgeleverd.

6 woningen Heerenveen - 1

6 woningen Heerenveen

Aan de Wederik in Heerenveen hebben we in opdracht van Accolade 6 nieuwe energiezuinige gezinswoningen gebouwd. Deze woningen hebben 20 extra zonnepanelen, wat ze nog energiezuiniger maakt. 

Geïnteresseerd in Grondgebonden DSS?

We praten graag verder over hoe wij je van dienst kunnen zijn.