dijkstra draisma woning

Thuis in biobased

De Dijkstra Draisma woning is de woningbouw oplossing van de toekomst. Bouwgroep Dijkstra Draisma is thuis in biobased en past dit innovatieve systeem toe in conceptueel bouwen op wijkniveau. Zowel bij de Dijkstra Draisma woning als bij het Dijkstra Draisma appartement. Ontdek hoe onze expertise in biobased bouwen bijdraagt aan een betere toekomst voor iedereen, waarin seriematig maatwerk, flexibiliteit, betaalbaarheid en snelheid hand in hand gaan.

Dijkstra Draisma woning

Ontdek de dijkstra draisma woning

De Dijkstra Draisma woning is de oplossing voor woningcorporaties die te maken hebben met een tekort aan huurwoningen. Er is op korte termijn grote vraag naar betaalbare en duurzame huizen en appartementen.

 

De Dijkstra Draisma woning is ontworpen met oog voor de bewoners. We dragen bij aan de versnelling van de energietransitie door circulair te bouwen. Dit doen we onder andere door biobased materiaal te gebruiken in de Dijkstra Draisma woning, waardoor we een duurzame en milieuvriendelijke oplossing bieden. Samen bouwen we aan een betere toekomst.

1024x574
Een (t)huis in 1 dag

Sinds 2018 ontwerpt en produceert Bouwgroep Dijkstra Draisma deze bijzondere huizen in een net zo bijzondere fabriek, waar volledige gevels en daken binnen een paar uur kant-en-klaar van de band rollen. 

 

De Dijkstra Draisma woning en het Dijkstra Draisma appartement zijn ontworpen met een Droogstapelsysteem (DSS). Simpel gezegd gebruiken we bij deze methode geen natte verbindingen. Er komt geen mortel, cement of beton aan te pas. Hierdoor produceren we snel en bouwen we in één dag volledig droog een woning op. Dan begint het afbouwproces: waar onze vakmannen een Dijkstra Draisma woning of appartement transformeren tot een echt (t)huis.

De woningen moeten passen binnen het karakter van een dorp of stad. Op de uiterlijke verschijningsvorm kan eindeloos worden gevarieerd. Door de kleur van de muren, daken en kozijnen aan te passen en door voor een bepaald metselverband te kiezen.

Douwe Arjen van der Schaaf | Productieleider industrieel bouwen bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Thuis in biobased

Bewoners krijgen niet alleen een kwalitatief, comfortabel en betaalbaar huis. Corporaties die kiezen voor de Dijkstra Draisma woning, kiezen voor meer dan duurzaam. Vernieuwen geeft energie is al jaren ons credo. We geloven in innovatie, vooruitdenken en vernieuwen om de wereld bewoonbaar te houden. Door biobased te bouwen, bouwen we met het oog op de toekomst.  

één naam, duizend mogelijkheden

Benieuwd of de Dijkstra Draisma woning een oplossing is voor jouw woningbouwproject? Maak binnenkort gebruik van de woningconfigurator van Bouwgroep Dijkstra Draisma, waarmee je op jouw specifieke projectlocatie de Dijkstra Draisma woning naar wens kunt samenstellen.

Uitgelichte projecten

Benieuwd hoe zo'n Dijkstra Draisma woning er 'in het echt' uitziet? Hieronder vind je uitgelichte projecten.

16 Dijkstra Draisma woningen Mûnein  - 1

16 Dijkstra Draisma woningen Mûnein

Aan de Dokter Kijlstraweg in Mûnein bouwden we zestien Dijkstra Draisma woningen volgens ons ontwikkelde systeem. De huidige woningen zijn daarvoor gesloopt en vervangen door vier blokken met vier woningen. Lees hier meer over het project.

16 Dijkstra Draisma woningen Schiermonnikoog  - 1

16 Dijkstra Draisma woningen Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog bouwden we 16 unieke Dijkstra Draisma woningen, aangepast aan de omgeving en het beeldkwaliteitsplan. De woningen passen zo goed op het eiland, waar de eilanders blij zijn met hun nieuwe duurzame woning. Hier kun je het bouwproces volgen.

10 Dijkstra Draisma woningen: Buurblok  - 1

10 Dijkstra Draisma woningen: Buurblok

Innovatief met een hoofdletter i! Buurblok is het leaseconcept van Bouwgroep Dijkstra Draisma en Buurblok, waarbij de woningen aangesloten zijn op een buurtwarmtenet en voorzien zijn van innovatieve techniek (smart grid). Meer weten over Buurblok? Ga naar de website.

Dijkstra Draisma appartement

Waar we het systeem inmiddels jarenlang toepassen in de Dijkstra Draisma woning, doen we dat nu ook voor appartementen.

Vragen over de Dijkstra Draisma woning? Britt helpt je graag op weg.
160x160
Britt van Wingerden