Verduurzaming en renovatie

Onze innovatie oplossingen zetten wij niet alleen in bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie en verduurzaming van bestaande woningen. Woningen worden vernieuwd, gerenoveerd en duurzamer gemaakt. We zorgen met onze werkwijze voor betaalbare oplossingen voor tevreden bewoners.

Kwikstaart Dokkum November 2021 8

Verduurzaming en renovatie bij Bouwgroep Dijkstra Draisma: de 4 onderdelen

Planmatig onderhoud

Wanneer je woningen (zowel grondgebonden als gestapelde bouw) planmatig onderhoudt, voorkom je achterstallig onderhoud.

 

Het wooncomfort vergroten, de levensduur van de woning verlengen en het verduurzamen van de gebouwde omgeving staat bij BGDD centraal.

Verduurzaming

Verduurzaming is een groot onderdeel van de werkzaamheden van Bouwgroep Dijkstra Draisma. De bouwsector staat voor de uitdaging om de komende dertig jaar de gebouwde omgeving te verduurzamen, door van fossiele energiebronnen af te stappen.

 

Wij verduurzamen woningen op verscheidene manieren, bekijk hier de mogelijkheden. Onze opdrachtgevers zijn gemeentes, woningcorporaties en vastgoedbeheerders.

Bewonerscommunicatie en participatie

Woningverbetering en verduurzamen heeft impact op bewoners. Vanaf het begin van het proces nemen wij de verantwoordelijkheid om bewoners en gebruikers van informatie te voorzien. Zo zijn er bijvoorbeeld bewonersavonden waar ze vragen kunnen stellen, krijgen ze een vaste contactpersoon en krijgen ze workshops om te oefenen met elektrisch koken. We kijken per project naar waar de behoefte ligt.

 

Techniek blijft belangrijk, maar de sociale uitdaging is net zo belangrijk, zo niet belangrijker. Mensen krijgen als huurder van een sociale huurwoning te maken met verduurzaming waar ze zelf niet om hebben gevraagd en bij het kopen van een nieuwe woning komen de kopers steeds voor lastigere beslissingen te staan. Daarom bieden we naast innovatie en vakmanschap ook diensten aan op dit gebied. Zowel bij nieuwbouw als renovatieprojecten.

De bewonersconsulentes van Bouwgroep Dijkstra Draisma
De bewonersconsulentes van Bouwgroep Dijkstra Draisma
2

Interieurrenovatie

Bij verduurzaming komt ook interieurrenovatie kijken. De bewoners moeten van het gas af, dus wordt er bijvoorbeeld een elektrisch kookstel geïnstalleerd. Ook krijgen de badkamer en het toilet in veel gevallen een update.

1000ste woningverbetering BGDD & Elkien

In november 2021 vierden wij de 1000ste woningverbetering in samenwerking met onze ketenpartner Elkien. Deze mijlpaal voor de woningcorporatie en voor ons als Bouwgroep vond plaats tijdens de renovatie en verduurzaming van de woningen aan de Julianalaan in Leeuwarden. De bewoner van de 1000ste woning werd verrast en trad op met een zelfgeschreven lied over de verbouwing.

 

Dit feestelijke moment is vastgelegd, bekijk de video en geniet mee!

1024x574

Wij renoveren en verduurzamen voor:

Neem contact op

Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor uw woningbezit? Neem contact op met Johannes Klimstra of Alex Dillema.

Johannes Klimstra

Johannes Klimstra

Neem vrijblijvend contact op met Johannes Klimstra, Productontwikkelaar Energietransitie.

Alex Dillema

Alex Dillema

Teamleider renovatie en verduurzaming