OVER ONS

Bouwgroep Dijkstra Draisma is een echt familiebedrijf, dat een voortrekkersrol inneemt om de bouw te vernieuwen en te verduurzamen. In de afgelopen jaren zijn we getransformeerd van aannemer naar aanbieder. We bieden producten en diensten aan en zijn verantwoordelijk voor het gehele proces: Total Cost of Ownership. Samen voorop naar de duurzame toekomst.

P1077329 2

Bedrijfsvideo Bouwgroep Dijkstra Draisma

1024x574

Wij zijn Bouwgroep Dijkstra Draisma. Een innovatief en daadkrachtig bedrijf, dat vanuit haar vestigingen in Dokkum, Bolsward en Groningen verantwoordelijkheid durft te nemen voor haar werk en de wereld om zich heen. We hebben de overtuiging dat wij als bouwbedrijf bijdragen aan een duurzaam gebouwde omgeving, waardoor we een bewoonbare wereld kunnen achterlaten voor de volgende generatie. Samen willen we bouwen aan een duurzame toekomst!

 

DRANG NAAR INNOVATIE

Bouwgroep Dijkstra Draisma is het bouwbedrijf met een breed aanbod in zorg, onderwijs, recreatie, kantoren en woningbouw. We zijn voorloper in het creëren van vernieuwing in de markt en we willen een inspirator zijn met onze ideeën over bouwen aan de toekomst. Daarom ontwikkelen we zelf producten en bouwconcepten in onze fabriek, waar we tegenwoordig complete duurzame gevels produceren. Zo waarborgen we de kwaliteit en kunnen we blijven innoveren. Samen met 350 collega's en ketenpartners werken we hard aan de duurzame toekomst. Samenwerken geeft energie.

ONZE MISSIE

“Samen voorop richting de duurzame toekomst”. Dat is onze missie met daarin de nadruk op "samen". Want samenwerken is noodzakelijk om de benodigde bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van de klimaatdoelstellingen. Om in 2050 niet meer afhankelijk te zijn van aardgas moeten 210.000 woningen per jaar worden verduurzaamd. Bouwgroep Dijkstra Draisma is een echt Fries familiebedrijf. We zijn nuchter, eerlijk en realistisch. Waar anderen over de toekomst fantaseren en praten, doen wij het gewoon.

Directieteam Bouwgroep Dijkstra Draisma
Directieteam Bouwgroep Dijkstra Draisma

BLIJF OP DE HOOGTE

In ons magazine de 'Stream' komen opdrachtgevers, samenwerkingspartners en medewerkers van ons aan het woord en belichten we projecten van het afgelopen jaar. U kunt de Stream hieronder downloaden.

STREAM 2023-2024

 

STREAM 2022 -2023

 

STREAM 2021-2022

 

STREAM 2020-2021

 

STREAM 2019-2020

 

STREAM 2018-2019

 

 

 

 

 

Werken bij bgdd

Wij werken zelden met traditionele vacatures en zoeken steeds meer werknemers zónder een bouwkundige achtergrond. Hoe dat kan? Om te innoveren moeten we 'out of the box' denken. Ben jij op zoek naar een stage- of werkplek? Bekijk de mogelijkheden of neem contact op!

ONZE MERKWAARDEN

Verantwoordelijk - 1

Verantwoordelijk

We zijn betrokken bij ons werk, maar ook bij de wereld om ons heen. Samen staan we voor het realiseren van een leefbare wereld.

Innovatief - 1

Innovatief

Vanuit onze drijfveer om samen verantwoordelijkheid te nemen voor een bewoonbare toekomst, moeten we de dingen vandaag anders durven doen dan gisteren. Dat doen wij ook. Bouwgroep Dijkstra Draisma is vernieuwend.

Daadkrachtig - 1

Daadkrachtig

We dromen én we doen. Want daadkracht toon je. We zijn aanpakkers. We zijn doorzetters. Wij willen voorop lopen richting een leefbare wereld. ‘We kijken liever door het grote voorraam dan door het kleine achteruitkijkspiegeltje.’

Trotse Prijswinnaar

Cobouw50 Award - 1

Cobouw50 Award

In 2020 en 2021 werd Bouwgroep Dijkstra Draisma uitgeroepen tot 'Best presterende bouwonderneming van het jaar' en mochten wij hiervoor twee keer de Cobouw50 Award in ontvangst nemen. In 2020 zei directeur Biense Dijkstra erover: "We investeren veel in innovatie en doen in verhouding weinig aan projectontwikkeling. We hadden dus nooit verwacht dat we de award zouden winnen. We waren al ontzettend trots om naast Coen Hagedoorn en HSB genomineerd te zijn, maar dit is opnieuw een bekroning op ons werk."

Koning Willem I Prijs - 1
Koning Willem I Prijs - 2

Koning Willem I Prijs

In 2018 mocht Bouwgroep Dijkstra Draisma zich trotse winnaar noemen van de Koning Willem I Prijs in de categorie midden- en kleinbedrijf. De Koning Willem I Stichting heeft ons als beste beoordeeld op ons financieel-economisch beleid en op de criteria "durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie". De prijs vormt de ultieme bekroning op goed ondernemerschap.

 

Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V., bekleedt de functie van voorzitter. Zij brachten in juli 2018 een werkbezoek aan BGDD.

Klimaattafel - 1

Klimaattafel

Maxime Verhagen heeft onze directeur Biense Dijkstra gevraagd om Bouwend Nederland aan de klimaattafel te vertegenwoordigen. De klimaattafel heeft als doel: 49% reductie op CO2 in 2030. De top 6 belangrijke punten hiervoor zijn: systeemkeuze, besparing, aanbod van wamte, innovatie, betaalbaarheid en snel van start. Voor meer informatie, lees de Bouwblog.

Inspiratiebedrijf landelijke campagne 'Blik op de toekomst' van de Rabobank - 1

Inspiratiebedrijf landelijke campagne 'Blik op de toekomst' van de Rabobank

In de online serie 'Blik op de Toekomst' laat de Rabobank zien hoe je als ondernemer kunt groeien. Als inspiratie bedrijf voor deze landelijke campagne nemen we vijf mkb'ers, waaronder Bouwgroep Dijkstra Draisma, mee op reis op het gebied van innovatie en verduurzaming. Bekijk hier de aflevering.

Best Managed Company - 1

Best Managed Company

Ons bedrijf mag sinds 2010 het predicaat Best Managed Company voeren. In 2020/2021 voor de tiende keer op rij! “We zijn ontzettend trots en vereerd dat we deze titel voor de tiende keer op rij mogen dragen,” vertelt Biense Dijkstra. “Juist de crises van de afgelopen jaren hebben ons geleerd om anders te denken en doen. Het is niet de sterkste of slimste die overleeft, maar degene die zich het beste kan aanpassen. Ik denk dat wij daar een sprekend voorbeeld van zijn.”

Duurzame 50 - 1

Duurzame 50

Biense Dijkstra werd in 2021 zesde in de lijst van de 'ABN AMRO Duurzame 50'. De Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer van de duurzaamheid in de bouw en vastgoed in ons land. Ieder jaar komt de lijst met vijftig personen uit, waarin we Biense al meerdere malen zagen terugkomen.

FD Gazellen Award - 1

FD Gazellen Award

In 2019 nam Biense Dijkstra, directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma, de FD Gazellen Award in ontvangst. Dé prestigieuze prijs van Het Financiële Dagblad voor de snelst groeiende – financieel gezonde - bedrijven. Voor 50% draait het om omzetgroei en met ingang van 2019 wegen ook de groei van het aantal werknemers en de winstgevendheid voor elk 25% mee. “We zijn erg trots dat we opnieuw tot de FD Gazellen behoren”, aldus Biense Dijkstra.