Ontwikkeling

Bouwgroep Dijkstra Draisma neemt initiatief om Nederland te vernieuwen én verduurzamen. We vernieuwen zodat mensen kunnen wonen, werken, recreëren, leren of zorgen. Dijkstra Draisma initieert, ontwikkelt en realiseert bouwprojecten.

  • Gebiedsontwikkeling
  • Projectontwikkeling
  • Herontwikkeling en herbestemming
P1100053

Ontwikkeling van A tot Z

Ontwikkelaars bij Dijkstra Draisma weten alles van de markt, de doelgroep en zitten boven op het proces, van a tot z. Want het proces dat je samen doorgaat maakt een ontwikkeling succesvol. We ontwikkelen voor en samen met beleggers, corporaties, gemeenten, zorginstellingen of op eigen initiatief. Vanaf de aanschaf van de grond of wanneer er al een compleet plan klaarligt.

  • Gebiedsontwikkeling, voor een gebied die een metamorfose nodig heeft
  • Projectontwikkeling om vervolgens zelf, of door ons te bouwen
  • Herontwikkeling en herbestemming om gebouwen klaar te maken voor een nieuwe, toekomstige bestemming.
De Klamp, nieuwbouwwoningen in Leeuwarden
De Klamp, nieuwbouwwoningen in Leeuwarden

Op zoek naar een nieuwbouwwoning in Dokkum?

De woningnood in Nederland is hoog en dat is voor de regio Noardeast Fryslân niet anders. In Dokkum staan weinig woningen te koop of te huur. En wat beschikbaar komt, is in recordtempo weer bewoond. Een uitbreidingslocatie voor nieuwbouw is daarom noodzakelijk. Er ligt inmiddels een schetsplan voor uitbreiding van de wijk de Trije Terpen richting het zuiden. Om het plan voor de Trije Terpen Súd nader vorm te geven doet Lamberink Makelaars Friesland onderzoek naar de woonbehoefte.
1024x574

"Of het nou gaat om gebiedsontwikkeling, projectontwikkeling of herbestemming, het is mooi om te zien hoe we samen met betrokkenen een gebouw of gebied kunnen verbeteren en klaarmaken voor de toekomst."

Egbert Zwarts, hoofd ontwikkeling bij Dijkstra Draisma

Nieuwbouw supermarkten Jumbo en Aldi

In het WTC Cambuur gebied heeft Bouwgroep Dijkstra Draisma twee supermarkten gebouwd: Jumbo en Aldi.

Als eerste onderdeel van de gebiedsontwikkeling openden de supermarkten hun deuren op woensdag 5 mei 2021.

Onze oplossing voor seriematige wijkvernieuwing

Voor het ontwikkelen van een nieuwe wijk door middel van nieuwbouw of renovatie hebben wij dé oplossing in huis: de Dijkstra Draisma woning. 

 

Dé woningbouwoplossing van Dijkstra Draisma. Volledig prefab worden de woningen in onze fabriek in Dokkum geproduceerd. U als opdrachtgever zit aan de knoppen, samen zoeken wij naar de mogelijkheden voor een passend plan in de wijk die vernieuwd moet worden. 

 

De woningen die wij aanbieden zijn gasloos, demontabel en duurzaam. Het ontwerpen gaat digitaal en de robots doen de rest. De toekomst van bouwen wordt hiermee beschikbaar gemaakt.

OVER BOUWGROEP DIJKSTRA DRAISMA: HET INNOVATIEFSTE BOUWBEDRIJF VAN NEDERLAND

We zijn een innovatief en daadkrachtig bedrijf, dat vanuit de vestigingen in Dokkum en Bolsward verantwoordelijkheid durft te nemen voor ons werk en de wereld om ons heen. We hebben de overtuiging dat wij als bouwbedrijf bijdragen aan een duurzaam gebouwde omgeving, waardoor we een bewoonbare wereld kunnen achterlaten voor de volgende generatie. 

 

In 2018 mocht Bouwgroep Dijkstra Draisma zich trotse winnaar noemen van de Koning Willem l Prijs. Daarvoor zijn we beoordeeld op ons financieel-economisch beleid en op de criteria ''durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie''.