innoveren

Behalve aannemer van bouwprocessen, zijn we vooral aanbieder van wooncomfort: slim en gezond wonen. Zo gaan ontzorgen en innoveren hand in hand. Innoveren zit in het DNA van de medewerkers van Bouwgroep Dijkstra Draisma. 

Shot Uit Bedrijfsfilm Vr

Vernieuwen bij Dijkstra Draisma

Wij geloven in de invloed van de bouw op een leefbare wereld. Wij hebben de overtuiging dat wij als bouwbedrijf kunnen bijdragen aan een gasloze gebouwde omgeving, waardoor we een bewoonbare wereld kunnen achterlaten voor de volgende generatie. Wij willen investeren in een duurzame toekomst.

 

We willen vernieuwen, innoveren. Heb je hierover vragen, of wil je met ons meedenken? Wij horen het graag.

Vernieuwen geeft energie

Bouwgroep Dijkstra Draisma is een bedrijf die veel meer doet dan bouwen alleen. Wij willen vooruitkijken naar hoe we over 30 jaar wonen, werken en recreëren in energieleverende gebouwen. We staan bekend om nieuwe oplossingen, gebouwen, technologie en vernieuwing. De functies van gebouwen en hoe mensen hiermee omgaan willen we veranderen. Daarom ontwikkelen we zelf producten en bouwconcepten.

 

Benieuwd waar wij over nadenken? 

Een voorbeeld van innovatief denken: isoleren met lisdodde

Samen met lokale partners van Better Wetter ontwikkelen wij isolatiemateriaal van de 'sigarenplant' lisdodde. Een lokaal en natuurlijk product dat helpt de circulariteit van gebouwen verder te vergroten en bovendien de natuur versterkt: dubbel duurzaam. Bij het oogsten van lisdodde wordt de steel en de bloem meegenomen. De wortel laten we zitten, zodat daar het volgende jaar weer een nieuwe plant uit kan groeien. De steel bevat hele kleine kamertjes die bestaan uit stilstaande lucht, waardoor een natuurlijk isolerende werking ontstaat. De pluizige bloem zorgt voor structuur. 

 

Na het oogsten blijft er een baal over. De baal wordt gedroogd en is daarna klaar om als isolatiemateriaal te dienen.

Lisdodde, of ook wel: de sigarenplant
Lisdodde, of ook wel: de sigarenplant
De bewonersconsulentes bij de modelwoning van Bouwgroep Dijkstra Draisma
De bewonersconsulentes bij de modelwoning van Bouwgroep Dijkstra Draisma

Innoveren doen wij niet alleen

Wij laten mensen zien welke mogelijkheden er zijn om Nederland te ‘vergroenen’. Omdat we geloven dat 'een leefbare wereld’ niet alleen een technische uitdaging is, maar vooral een sociale uitdaging betreft.

 

Mensen krijgen als huurder van een sociale huurwoning te maken met verduurzaming waar ze zelf niet om hebben gevraagd en bij het kopen van een nieuwe woning komen de kopers steeds voor lastigere beslissingen te staan. Daarom bieden we naast innovatie en vakmanschap ook diensten aan op dit gebied. Zowel bij nieuwbouw als renovatieprojecten. Onze bewonersconsulenten bewijzen keer op keer hun waarde.  Zowel in opdracht van sociale verhuurders als van ontwikkelaars en beleggers.