Scholen en onderwijs

Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwt in verschillende sectoren, waaronder het onderwijs. Geïnteresseerd in ons portfolio, onze denkwijze en onze bouwwijze? Lees dan verder.

BGDD Stream Artikel1 Campus Damwald By IMAZZO 9

Onderwijshuisvesting door Dijkstra Draisma

Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft aantoonbaar veel ervaring met het bouwen van scholen. Wij denken mee vanaf de beginfase, om zo tot een kwalitatief hoogstaand en duurzaam totaalconcept te komen.

 

Van traditioneel tot Design & Build, nieuwbouw of verbouw, van dagopvang tot expertisecentrum; wij hebben veel ervaring met scholenbouw en de specifieke uitdagingen die dit met zich meebrengt. De afgelopen vijf jaar hebben wij aan meer dan dertig scholen mogen werken. Ook op dit moment zijn we bezig met de bouw van verschillende scholen. 

 

Benieuwd naar wat we allemaal hebben gerealiseerd? 

Hyperion Lyceum, Amsterdam
Hyperion Lyceum, Amsterdam
Kindcentrum Kollum
Kindcentrum Kollum
Campus Damwâld
Campus Damwâld
De Vaandel-Zuid, Heerhugowaard
De Vaandel-Zuid, Heerhugowaard

Wij denken richting de toekomst

Wij leggen de lat hoog wat betreft duurzaamheid en kwaliteit. Wij zullen altijd adviseren om goed na te denken over het toepassen van duurzame maatregelen. Het kan bijvoorbeeld raadzaam zijn om nu extra te investeren in bepaalde onderdelen zodat de stap van BENG naar ENG in de toekomst relatief klein is.

 

Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over materiaalgebruik, met name op het gebied van circulair bouwen. Met onze uitgebreide kennis van de markt kunnen wij u daarin adviseren.

Ontzorgen

Onze visie op ontzorgen is dat wij als aannemer onze verantwoordelijkheid nemen en proactief handelen. Dit begint met goede en heldere communicatie, onmisbaar voor een goed lopend (bouw)proces. U behoudt het overzicht, wij zorgen voor de algehele coördinatie en documentatie.

Toekomstige gebruikers

Tijdens de bouw willen we de toekomstige gebruikers van de nieuwe school bij het proces betrekken. Zo geven we de leerlingen inzicht en maken wij ze bewust van de bouw en de uitdagingen die daar bij komen kijken. Op deze manier wordt het bouwproces ook een leerproces!