Industrieel bouwen

In onze fabriek komen innovatie, circulariteit, verduurzaming en efficiëntie samen. Naast gevels produceren we dakkapellen, kozijnen en stelkozijnen voor onze eigen projecten op een duurzame, volledig geïndustrialiseerde manier.

BGDD Robot LR By IMAZZO 11

Industrieel bouwen

Om in 2050 niet meer afhankelijk te zijn van aardgas moeten we 210.000 woningen per jaar verduurzamen. Op dit moment is de bouw niet in staat om deze volumes aan te leveren. Alleen door de bouwprocessen te robotiseren en te industrialiseren kunnen we deze volumes leveren.

 

Door robotisering, industrialisatie en standaardisatie kunnen sneller en efficiënter meer woningen gerealiseerd worden. Daarbij kan industrialisatie een belangrijke bijdrage leveren aan het besparen van energie in de productie fase en het verbeteren van de circulariteit van de producten. Producten welke ontworpen en geproduceerd zijn volgens een industrieel bouwconcept hebben de volgende kenmerken:

  • Een hoge mate van standaardisatie
  • Multifunctionele onderdelen
  • Snel en efficiënt geproduceerd
  • Gebruik monomaterialen (géén composieten gebruiken)

Meer informatie over industrieel bouwen?

OPENING VAN ONZE FABRIEK

In onze fabriek komen innovatie, circulariteit, verduurzaming en efficiëntie samen. Naast de gevels produceren we dakkapellen, kozijnen en stelkozijnen voor onze eigen projecten. Bouwgroep Dijkstra Draisma staat voor kwaliteit. Zo zijn we continu bezig om kwaliteitscontroles uit te voeren om de te leveren producten verder te verbeteren en te optimaliseren. In 2017 is onze fabriek officieel geopend door de commissaris van de Koning Arno Brok.

Opening door Biense Dijkstra en commissaris van de Koning Arno Brok
Opening door Biense Dijkstra en commissaris van de Koning Arno Brok

Standaardisering en robotisering

Door standaardisering en robotisering in onze fabriek kunnen de onderdelen in een andere functie of woning hergebruikt worden. Het geoptimaliseerde productieproces maakt het mogelijk om op een efficiënte manier woningen te produceren met een lage energievraag en minimale materiaalverliezen.

industrieel bouwen in de praktijk

In Grootegast renoveren we 13 woningen naar nul-op-de-meter. Om de woningen duurzaam te maken pakken we ze in en voorzien we ze van onze isolatiegevels. Deze worden in onze fabriek geproduceerd door vakmensen en robots. Hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk onderstaand filmpje.

1024x574

TESTOMGEVING IN EIGEN 'HUIS'

 

In 2017 hebben we geïnvesteerd in een testomgeving. Via nieuwe werkmodellen zijn verschillende gasloze systemen in de praktijk getest. Dat levert enerzijds technische informatie op en daarnaast informatie over de beleving van de consumenten. Op ons eigen terrein is een voorbeeldwoning gerealiseerd. Door gebruik te maken van droge knopen in plaats van natte verbindingen, kan deze woning in zijn geheel gedemonteerd worden. Ook is de Dijkstra Draisma woning industrieel geproduceerd en 100% her te gebruiken.