OVER ONS

Bouwgroep Dijkstra Draisma is een echt familiebedrijf, dat een voortrekkersrol inneemt om de bouw te vernieuwen en te verduurzamen. In de afgelopen jaren zijn we getransformeerd van aannemer tot aanbieder. We bieden producten en diensten aan en zijn verantwoordelijk voor het gehele proces: Total Cost of Ownership.

Wie we zijn
1024x574

Wij zijn Bouwgroep Dijkstra Draisma. Een innovatief en daadkrachtig bedrijf, dat vanuit haar vestigingen in Dokkum en Bolsward verantwoordelijkheid durft te nemen voor haar werk en de wereld om zich heen. We hebben de overtuiging dat wij als bouwbedrijf bijdragen aan een duurzaam gebouwde omgeving, waardoor we een bewoonbare wereld kunnen achterlaten voor de volgende generatie. Samen willen we bouwen aan een duurzame toekomst!

 

DRANG NAAR INNOVATIE

Bouwgroep Dijkstra Draisma is het bouwbedrijf met een breed aanbod in zorg, onderwijs, recreatie, kantoren en woningbouw. We willen een voorloper zijn in het creëren van vernieuwing in de markt en een inspirator zijn met onze ideeën over bouwen aan en in de toekomst. Daarom ontwikkelen we zelf producten en bouwconcepten in onze fabriek, waar we tegenwoordig complete duurzame gevels produceren. Zo waarborgen we de kwaliteit en kunnen we blijven innoveren.

ONZE MISSIE

“Samen voorop richting de duurzame toekomst”. Dat is onze missie met daarin de nadruk op "samen". Want samenwerken is noodzakelijk om de benodigde bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van de klimaatdoelstellingen. Om in 2050 niet meer afhankelijk te zijn van aardgas moeten 210.000 woningen per jaar worden verduurzaamd.

Directieteam Bouwgroep Dijkstra Draisma
Directieteam Bouwgroep Dijkstra Draisma

De onderneming

Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft een jaaromzet van ruim € 175.000.000,-. Ons bedrijf staat garant voor meer dan 115 jaar bouwervaring en telt zo'n 330 medewerkers. Vanuit vier vestigingen - één in Bolsward, één in Groningen en twee in Dokkum - richten wij ons met name op projecten in de drie noordelijke provincies (inclusief de Waddeneilanden), Noord-Holland en de Noordoostpolder.

 

Wil je bij ons werken of stagelopen? 

ONZE MERKWAARDEN

Verantwoordelijk - 1

Verantwoordelijk

We zijn betrokken bij ons werk, maar ook bij de wereld om ons heen. Samen staan we voor het realiseren van een leefbare wereld.

Innovatief - 1

Innovatief

Vanuit onze drijfveer om samen verantwoordelijkheid te nemen voor een bewoonbare toekomst, moeten we de dingen vandaag anders durven doen dan gisteren. Dat doen wij ook. Bouwgroep Dijkstra Draisma is vernieuwend.

Daadkrachtig - 1

Daadkrachtig

We dromen én we doen. Want daadkracht toon je. We zijn aanpakkers. We zijn doorzetters. Wij willen voorop lopen richting een leefbare wereld. ‘We kijken liever door het grote voorraam dan door het kleine achteruitkijkspiegeltje.’

alles in huis

Wij hebben alles in huis om snel en efficiënt te bouwen. We laten niet graag iets aan het toeval over, dus houden we zoveel mogelijk bouwfacetten in eigen hand en maken we optimaal gebruik van onze eigen fabriek. Zo waarborgen we de kwaliteit van onder andere onze gevellijn en kozijnen en verminderen we het aantal schakels binnen de bouwprojecten.

 

 

''De komende 30 jaar is de energietransitie en circulair bouwen de uitdaging van onze sector! Wij ontwikkelen producten voor comfortabel wonen en werken, juist vanwege de energietransitie en bijbehorende nieuwe technieken.''

Folkert Linnemans, Innovator

Trotse Prijswinnaar

Cobouw50 Award - 1

Cobouw50 Award

In 2020 mocht Bouwgroep Dijkstra Draisma zich trotse winnaar noemen van de Cobouw50 Award in de categorie ‘best presterende bouwonderneming’. "We investeren veel in innovatie en doen in verhouding weinig aan projectontwikkeling. We hadden dus nooit verwacht dat we de award zouden winnen. We waren al ontzettend trots om naast Coen Hagedoorn en HSB genomineerd te zijn, maar dit is opnieuw een bekroning op ons werk."

Koning Willem I Prijs - 1

Koning Willem I Prijs

In 2018 mocht Bouwgroep Dijkstra Draisma zich trotse winnaar noemen van de Koning Willem I Prijs in de categorie midden- en kleinbedrijf. De Koning Willem I Stichting heeft ons als beste beoordeeld op ons financieel-economisch beleid en op de criteria "durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie". De prijs vormt de ultieme bekroning op goed ondernemerschap.

 

Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V., bekleedt de functie van voorzitter.

Klimaattafel - 1

Klimaattafel

Maxime Verhagen heeft onze directeur Biense Dijkstra gevraagd om Bouwend Nederland aan de klimaattafel te vertegenwoordigen. De klimaattafel heeft als doel: 49% reductie op CO2 in 2030. De top 6 belangrijke punten hiervoor zijn: systeemkeuze, besparing, aanbod van wamte, innovatie, betaalbaarheid en snel van start. Voor meer informatie, lees de Bouwblog.

Inspiratiebedrijf landelijke campagne 'Blik op de toekomst' van de Rabobank - 1

Inspiratiebedrijf landelijke campagne 'Blik op de toekomst' van de Rabobank

In de online serie 'Blik op de Toekomst' laat de Rabobank zien hoe je als ondernemer kunt groeien. Als inspiratie bedrijf voor deze landelijke campagne nemen we vijf mkb'ers, waaronder Bouwgroep Dijkstra Draisma, mee op reis op het gebied van innovatie en verduurzaming. Bekijk hier de aflevering.

Best Managed Company - 1

Best Managed Company

Ons bedrijf mag sinds 2010 het predicaat Best Managed Company voeren. In 2017 voor de achtste keer op rij! Waardoor we de status Platinum Member hebben gekregen. Ook in 2019 hebben we het predicaat in ontvangst mogen nemen. “Best Managed Companies” is de verkiezing van de best geleide bedrijven binnen het Nederlands midden- en grootbedrijf.

Duurzame 50 - 1

Duurzame 50

Biense Dijkstra is in 2017 uitgeroepen tot tweede van de ABN Duurzame 50. Deze prijs wordt uitgereikt aan personen die over voldoende daadkracht, charisma, contacten en visie beschikken om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Naast Biense Dijkstra bestond de top 3 verder uit 1. Claudia Reiner (vice-voorzitter van Uneto-VNI) en 3. Thomas Rau (architect).

Duurzaam Bouwen Award 2016 - 1

Duurzaam Bouwen Award 2016

Bovendien zijn wij in 2016 uitgeroepen tot meest duurzame bouwer van Nederland en hebben wij met trots de Duurzaam Bouwen Award 2016 in ontvangst genomen. De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards belonen de inzet van koplopers die laten zien dat goede samenwerking de sleutel tot succesvolle projecten is. In 2016 met het thema ‘verduurzaming van de bestaande voorraad’ waarbij is gevraagd naar het hebben van een duidelijke visie op duurzame renovatie van de bestaande voorraad en dit kunnen onderbouwen met meetbare resultaten. De jury beoordeelde ons als een bouwpartij met een grote verscheidenheid aan activiteiten op het gebied van duurzaamheid. “Dit zit niet alleen in de projecten maar vooral in de cultuur van het bedrijf.”

FD Gazelle Award - 1

FD Gazelle Award

We hebben in 2016 ook de FD Gazelle Award in ontvangst mogen nemen. Een prijs voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. "Naast onze financiële gezondheid en omzetgroei, groeit ons familiebedrijf met name door onze focus op de transitie van aannemer naar aanbieder. We werken vanuit die overtuiging aan bijvoorbeeld sociale innovatie, stedelijke vernieuwing en betaalbare huisvesting."

BLIJF OP DE HOOGTE

In ons magazine de 'Stream' komen opdrachtgevers, samenwerkingspartners en medewerkers van ons aan het woord en belichten we projecten van het afgelopen jaar. U kunt de Stream hieronder downloaden.

 

STREAM 2020-2021

 

STREAM 2019-2020

 

STREAM 2018-2019