Herbestemming

Gemeentehuis Witmarsum

mei 2016
november 2016
2547 m²
In opdracht van:
Frisia Invest BV
In samenwerking met:
Penta Architecten

In het voormalige gemeentehuis in Witmarsum zijn 16 ruime zorgappartementen gebouwd. De appartementen zijn geschikt voor ouderen, die hulp of zorg nodig hebben, maar toch graag zelfstandig willen blijven wonen. Naast het woonhuis zijn er ook 9 senioren huurappartementen gebouwd die gebruik maken van de voorzieningen in het voormalige gemeentehuis.

De bewoners wonen en leven er als één grote familie samen. Ze werken in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad.

APPARTEMENTEN

De appartementen kunnen geheel naar eigen smaak ingericht worden. De appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen en er zijn drie verschillende woontypes. Iedere woning bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer en een balkon. Verder heeft iedere woning een eigen berging. Op de begane grond bevinden zich de ruime gemeenschappelijke gezellige woonkamers en een open eetkeuken en er is een logeerkamer en een beheerderswoning. Vanaf midden december 2016 kunnen de appartementen verhuurd worden.