Biense Dijkstra en Folkert Linnemans op plek 4 en 35 van jaarlijkse lijst ABN AMRO Duurzame 50

Gepubliceerd op 11 april 2019

Biense Dijkstra en Folkert Linnemans op plek 4 en 35 van jaarlijkse lijst ABN AMRO Duurzame 50

Elk jaar stelt een vakjury een top vijftig samen met mensen die dankzij hun invloed de gebouwde omgeving daadwerkelijk duurzamer maken. Voor Biense Dijkstra was het de derde top 10 notering in drie jaar tijd. Na een tweede (2017) en een zevende (2018) plek staat hij dit keer op de vierde plaats. Innovator Folkert Linnemans kwam in deze editie binnen op plek 35. Uiteraard gaan onze felicitaties naar de top 3 van 2019: Onno Dwars (Ballast Nedam) voert de lijst aan, tweede werd Yvette Watson (PHI Factory) en Andy van den Dobbelsteen (TU Delft) werd derde.

ABN AMRO DUURZAME 50

Elk jaar vraagt een vakjury zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn op het gebied van bouw en vastgoed, en welke mensen daar het meest aan bijdragen. De vakjury wordt hierbij geleid door de winnaar van de vorige editie. In dit geval was dat Thomas Rau. De architect en oprichter van Madaster won in 2018.

 

Mensen die kans maken beschikken over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie om de gebouwde omgeving daadwerkelijk duurzamer te maken. Een jury beoordeelt op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld. 


Meer informatie over de ABN AMRO Duurzame 50 vind je op de website.