BEWONERSCOMMUNICATIE

Een succesvol bouwproject wordt bepaald door de tevredenheid van bewoners of eindgebruikers. Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft een eigen team voor de bewonerscommunicatie om te zorgen dat alles naar wens verloopt. Goede communicatie is belangrijk en daarom krijgen bewoners bij ons een vaste contactpersoon.

Bewonerscommunicatie

De bouw verandert. Techniek blijft belangrijk, maar de sociale uitdaging is net zo belangrijk, zo niet belangrijker. Mensen krijgen als huurder van een sociale huurwoning te maken met verduurzaming waar ze zelf niet om hebben gevraagd en bij het kopen van een nieuwe woning komen de kopers steeds voor lastigere beslissingen te staan. Daarom bieden we naast innovatie en vakmanschap ook diensten aan op dit gebied. Zowel bij nieuwbouw als renovatieprojecten. Onze bewonersconsulenten bewijzen keer op keer hun waarde.  Zowel in opdracht van sociale verhuurders als van ontwikkelaars en beleggers.

Veiligheid op de bouwplaats is niet alleen voor de bouwplaatsmedewerkers, ook voor de kinderen uit de buurt.
Veiligheid op de bouwplaats is niet alleen voor de bouwplaatsmedewerkers, ook voor de kinderen uit de buurt.

veiligheidsmiddag Groningen

Omwonende kinderen ‘spelenderwijs’ kennis laten maken met de veiligheidsregels. Daarom organiseerden onze bewonersconsulenten bij het project aan de Molukkenstraat in Groningen een veiligheidsmiddag met online quiz!

Veiligheid op de bouw is niet alleen voor het bouwpersoneel heel belangrijk, maar ook voor de mensen er om heen. Want wat doe je als je een rijdend bouwvoertuig tegen komt? En mag je nadat het bouwpersoneel weg is de bouwplaats op? We vroegen het de kinderen, na ontvangst met limonade en koekjes, tijdens de veiligheidsquiz. Er werd fanatiek meegedaan en de kinderen waren erg enthousiast. Drie van hen hadden zelfs alles goed! Zij werden beloond met een gevuld rugzakje.

Goed, duidelijk en aangenaam communiceren

We willen Nederland verduurzamen. Belangrijk hierbij is dat we duidelijk communiceren. Met behulp van een dagboekje weten bewoners bijvoorbeeld precies welke werkzaamheden we wanneer gaan doen. Maar we bieden ook een woonhandleiding aan waarin staat hoe de installaties werken bijvoorbeeld. Maar we vieren ook feestjes. Bij mijlpalen zoals het einde van het project zetten we onze foodtruck Van Keet in. Maar deze gebruiken we ook om kookworkshops te organiseren, wanneer mensen overgaan van koken op gas naar koken op elektriciteit.

Als bewonersconsulente heb ik onder andere gewerkt aan de verduurzaming van 132 huurwoningen in de Leeuwarder wijk de Wielenpôlle. Met iedere bewoner zijn meerdere huistafelgesprekken geweest om de werkzaamheden door te nemen en aan te passen op de persoonlijke situatie. Dit zorgt ervoor dat bewoners goed voorbereid zijn op de werkzaamheden en daardoor ook voorbereid zijn op de overlast die er gaat komen.

Geertje Stoker