Ontwikkeling

Bouwgroep Dijkstra Draisma neemt initiatief om Nederland te vernieuwen én verduurzamen. We vernieuwen zodat mensen kunnen wonen, werken, recreëren, leren of zorgen. Dijkstra Draisma initieert, ontwikkelt en realiseert bouwprojecten.

  • Gebiedsontwikkeling
  • Projectontwikkeling
  • Herontwikkeling en herbestemming
Ontwikkeling

Ontwikkeling van A tot Z

Ontwikkelaars bij Dijkstra Draisma weten alles van de markt, de doelgroep en zitten boven op het proces, van a tot z. Want het proces dat je samen doorgaat maakt een ontwikkeling succesvol. We ontwikkelen voor en samen met beleggers, corporaties, gemeenten, zorginstellingen of op eigen initiatief. Vanaf de aanschaf van de grond of wanneer er al een compleet plan klaarligt.

  • Gebiedsontwikkeling, voor een gebied die een metamorfose nodig heeft
  • Projectontwikkeling om vervolgens zelf, of door ons te bouwen
  • Herontwikkeling en herbestemming om gebouwen klaar te maken voor een nieuwe, toekomstige bestemming.
De Klamp, nieuwbouwwoningen in Leeuwarden
De Klamp, nieuwbouwwoningen in Leeuwarden

Gebiedsontwikkeling WTC Cambuur gebied Leeuwarden

Samen met diverse partijen werken wij aan de gebiedsontwikkeling WTC Cambuur. Onder andere met de gemeente Leeuwarden onderzoeken wij wat de mogelijkheden zijn voor een complete metamorfose van het gebied. 

 

De werkzaamheden aan de openbare ruimte en de bouw van de supermarkten Jumbo en Aldi zijn de eerste projecten binnen het WTC gebied die afgerond zijn. In de toekomst zal het nieuwe voetbalstadion van SC Cambuur het centrale punt zijn. Rondom het stadion krijgt het gebied een dynamische functie met winkels, horeca en indooractiviteiten. 

Nieuwbouw supermarkten Jumbo en Aldi

In het WTC Cambuur gebied heeft Bouwgroep Dijkstra Draisma twee supermarkten gebouwd: Jumbo en Aldi.

Als eerste onderdeel van de gebiedsontwikkeling openden de supermarkten hun deuren op woensdag 5 mei 2021.

"Of het nou gaat om gebiedsontwikkeling, projectontwikkeling of herbestemming, het is mooi om te zien hoe we samen met betrokkenen een gebouw of gebied kunnen verbeteren en klaarmaken voor de toekomst."

Egbert Zwarts, hoofd ontwikkeling bij Dijkstra Draisma

Projectontwikkeling nieuwbouwwoningen De Klamp Leeuwarden

Aan de Skries in de wijk De Klamp in Leeuwarden ontwikkelden en realiseerden we dertien woningen. De kavels waren eigendom van Dijkstra Draisma en nadat de ontwerpen van de woningen klaar waren gingen deze in de verkoop bij de makelaar. Na verkoop van alle kavels startte de bouw van de twaalf half vrijstaande en één vrijstaande woning in mei 2020. De eerste woningen leverden we in december 2020 op en de laatste in januari 2021.

Onze oplossing voor seriematige wijkvernieuwing

Voor het ontwikkelen van een nieuwe wijk door middel van nieuwbouw of renovatie hebben wij dé oplossing in huis: bouwen met het droogstapelsysteem (DSS). 

 

DSS is de woningbouwoplossing van Dijkstra Draisma. Volledig prefab worden de woningen in onze fabriek in Dokkum geproduceerd. U als opdrachtgever zit aan de knoppen, samen zoeken wij naar de mogelijkheden voor een passend plan in de wijk die vernieuwd moet worden. 

 

De woningen die wij aanbieden zijn gasloos, demontabel en duurzaam. Het ontwerpen gaat digitaal en de robots doen de rest. De toekomst van bouwen wordt hiermee beschikbaar gemaakt.

Herontwikkeling en Herbestemming Roemerhuys Leeuwarden

In opdracht van RoemerHuys B.V. transformeerden we drie oude kantoorpanden, waarin we nieuwe woonappartementen hebben gerealiseerd. Een prachtig project dat haar bijdrage levert aan het vinden van een hernieuwde balans tussen woningaanbod en het hoge aantal leegstaande kantoren in Leeuwarden.

OVER BOUWGROEP DIJKSTRA DRAISMA: HET INNOVATIEFSTE BOUWBEDRIJF VAN NEDERLAND

We zijn een innovatief en daadkrachtig bedrijf, dat vanuit de vestigingen in Dokkum en Bolsward verantwoordelijkheid durft te nemen voor ons werk en de wereld om ons heen. We hebben de overtuiging dat wij als bouwbedrijf bijdragen aan een duurzaam gebouwde omgeving, waardoor we een bewoonbare wereld kunnen achterlaten voor de volgende generatie. 

 

In 2018 mocht Bouwgroep Dijkstra Draisma zich trotse winnaar noemen van de Koning Willem l Prijs. Daarvoor zijn we beoordeeld op ons financieel-economisch beleid en op de criteria ''durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie''.