Obermanhallen, Dokkum

november 2019
mei 2020
2220 m²
In opdracht van:
Bouwgroep Dijkstra Draisma bv

Verbouwing en verduurzaming Obermanhallen

De Obermanhallen in Dokkum hebben een flinke metamorfose gehad. De naam stamt uit de tijd dat houthandel Oberman in de loodsen gevestigd was. De Obermanhallen zijn verbouwd en verduurzaamd. Er liggen maar liefst 580 zonnepanelen op het dak. Verder is er een warmtepomp geïnstalleerd, vloerverwarming aangelegd en zijn de wanden maximaal geïsoleerd.

Wel zijn oude elementen bewaard gebleven zoals ze oude constructiepalen. Dit geeft een industriële uitstraling aan het hele pand.

Daarnaast is 15.000m2 van het terrein verhard.

Bouwgroep Dijkstra Draisma

Materieeldienst Bouwgroep Dijkstra Draisma

De Obermanhallen worden in gebruik genomen door de materieeldienst van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Voorheen zat de materieeldienst tussen de productieruimte en het kantoor van de vestiging Bocksmeulen in Dokkum.

 

De verhuizing van de materieeldienst biedt meer ruimte voor opslag en onderhoud van bouwbenodigdheden. Ook is het een stalling voor evenementenmaterialen, de foodtrucks en is het een locatie voor ontvangst van bestellingen. Daarnaast biedt de verhuizing ruimte om de fabriek uit te breiden. Hier worden de gevels van de Droogstapelwoningen geprefabriceerd.

Dit is een productieproces waarbij de woningen volledig gasloos, circulair en volledig automatisch worden geproduceerd.

Bowinn Campus

De nieuwe Obermanhallen bevinden zich naast het innovatiecentrum Bowin Campus. De Bowinn campus Noordoost Fryslân is een campus gericht op het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten op het gebied van industrieel, gasloos en circulair bouwen

Bouwbedrijven en installateurs ontmoeten elkaar in Bowinn om samen aan innovaties en industrialisatie in de bouw te werken.

1
2