Verhuizing materieeldienst Bouwgroep Dijkstra Draisma

Gepubliceerd op 08 juli 2020

Verhuizing materieeldienst Bouwgroep Dijkstra Draisma

De materieeldienst van Bouwgroep Dijkstra Draisma is verhuisd. De Obermanhallen in Dokkum hebben in de afgelopen maanden een flinke metamorfose gehad. De naam stamt uit de tijd dat houthandel Oberman in de loodsen gevestigd was. De verhuizing geeft het pand van Dijkstra Draisma aan de Bocksmeulen de ruimte om de prefabricage en productielocatie van gevels en daken uit te breiden.

Materieeldienst

Materieeldienst

Voorheen zat de materieeldienst tussen de productieruimte en het kantoor van de vestiging Bocksmeulen in Dokkum. De verhuizing van de materieeldienst biedt meer ruimte voor opslag en onderhoud van bouwbenodigdheden. Ook is het een stalling voor evenementenmaterialen, de foodtrucks en is het een locatie voor ontvangst van bestellingen.

Materieeldienst
Materieeldienst
Materieeldienst
Materieeldienst

De metamorfose

We hebben de Obermanhallen verbouwd en verduurzaamd. Er liggen maar liefst 580 zonnepanelen op het dak. Verder is er een warmtepomp geïnstalleerd, vloerverwarming aangelegd en zijn de wanden maximaal geïsoleerd. Wel zijn oude elementen bewaard gebleven zoals de oude constructiepalen. Dit geeft een industriële uitstraling aan het hele pand.

Voor het verplaatsen van de materieeldienst wordt iets meer dan de helft van het 15.000m2 grote terrein verhard.

Materieeldienst
fabriek

Uitbreiding fabriek

Het verplaatsen van de materieeldienst geeft ons de ruimte om de fabriek uit te breiden. Hier worden de gevels van de Droogstapelwoningen geprefabriceerd. Dit is een productieproces waarbij de woningen volledig gasloos, circulair en volledig automatisch worden geproduceerd.

Uitbreiding kantoor

Naast het uitbreiden van de fabriek wordt ook het kantoor uitgebreid. Dit doen we om aan de anderhalve meter economie te kunnen voldoen. De oude werkplaats / opslag van de materieeldienst wordt opgedeeld in drie ruimtes. Twee van deze ruimtes worden ingezet als interne vergaderruimtes. De derde ruimte wordt ingezet als opslag voor PR middelen.

Kantoor Dokkum

Bowinn Campus

De nieuwe Obermanhallen bevinden zich naast het innovatiecentrum Bowin Campus. De Bowinn campus Noordoost Fryslân is een campus gericht op het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten op het gebied van industrieel, gasloos en circulair bouwen. Bouwbedrijven en installateurs ontmoeten elkaar in Bowinn om samen aan innovaties en industrialisatie in de bouw te werken.

Bekijk ook

Nieuws Gepubliceerd op 25 november 2020 Duurzaamheidsprijs Wonen 2020