Herontwikkeling

Herontwikkeling Bijlstraat en Bijldwarsstraat, Hippolytushoef

april 2018
maart 2020
In opdracht van:
Beter Wonen
In samenwerking met:
BBHD Architecten

De uit 1958 daterende huurwoningen aan de Bijlstraat en Bijldwarsstraat in Hippolytushoef zijn vervangen door 34 nieuwe woningen, deels gezinswoningen en deels levensloopbestendig. 

SAMEN HET TOEKOMSTPLAN UITWERKEN

In Hippolytushoef is samen met de bewoners en Beter Wonen een toekomstplan gemaakt over inmiddels gesloopte 42 huurwoningen. Na meerdere bewonersbijeenkomsten is het planvoorstel van Bouwgroep Dijkstra Draisma door de bewoners gekozen als beste plan. Daarnaast zijn de bewoners op excursie geweest bij het project Breezand. 

GASLOOS EN ALL-ELECTRIC

De woningen zijn gasloos en zijn voorzien van een elektrische warmtepomp die zorgt voor verwarming en warm water.

De woningen zijn voorzien van zonnepanelen die elektriciteit opwekken voor de warmtepomp en huiselijk gebruik.

twee fases

De bouw is in twee fases uitgevoerd. In het voorjaar van 2018 zijn we gestart met de sloop en de nieuwbouw van de eerste fase. De eerste fase bestaat uit 14 nieuwe woningen aan de zuidelijke kant van de Bijlstraat en twee twee-onder-een-kap huurwoningen aan de Bijldwarstraat. Vrijdag 14 september werd de symbolische eerste steen onthuld door Johan Bosma.

 

In april 2019 zijn we gestart met de tweede fase. Deze fase bestaat uit de noordelijke kant van de Bijlstraat. Op woensdag 11 maart 2020 werden de laatste nieuwe woningen opgeleverd, klik hier voor het nieuwsbericht.