Bouwgroep Dijkstra Draisma levert laatste woningen in Hippolytushoef op

Gepubliceerd op 11 maart 2020

Bouwgroep Dijkstra Draisma levert laatste woningen in Hippolytushoef op

In opdracht van Woningbouwvereniging Beter Wonen heeft Bouwgroep Dijkstra Draisma 34 aardgasloze woningen in de Bijlstraat en Bijldwarsstraat te Hippolytushoef gebouwd. Op woensdag 11 maart werden de laatste nieuwe woningen opgeleverd; een feestelijke mijlpaal waar samen met de bewoners bij stil werd gestaan.

Toekomstplan

Toekomstplan

Woningbouwvereniging Beter Wonen heeft, samen met de bewoners en Bouwgroep Dijkstra Draisma, een bijzonder toekomstplan ontwikkeld voor de Bijlstraat en de Bijldwarsstraat. Het toekomstplan bestond uit de sloop van 42 woningen en de bouw van 34 aardgasloze woningen, zowel gezinswoningen als levensloopbestendige woningen.

Oplevering

De werkzaamheden werden uitgevoerd in twee fases. In 2018 is Bouwgroep Dijkstra Draisma gestart met de sloop en de nieuwbouw van de eerste fase. De eerste 14 woningen zijn begin 2019 opgeleverd aan de bewoners. Inmiddels is ook de tweede fase afgerond.

 

De oplevering was een bijzonder moment voor zowel de bewoners als voor Woningbouwvereniging Beter Wonen. Met name omdat dit het eerste nieuwbouwproject sinds 15 jaar was, waarbij de eerste aardgasloze woningen in de gemeente Hollandsche Kroon zijn gebouwd. Daarnaast was dit de eerste keer dat bewoners intens betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van de plannen.

 

Een groot deel van de bewoners heeft ervoor gekozen om terug te keren naar de nieuwe, toekomstbestendige woning in de Bijlstraat of de Bijldwarsstraat. Gezamenlijk tekenden de bewoners van de laatste nieuwe woningen het nieuwe huurcontract en namen de sleutel in ontvangst. 

Oplevering