Fase 1 gasloze woningen Bijlstraat/Bijldwarsstraat Hippolytushoef opgeleverd

Gepubliceerd op 11 februari 2019

Fase 1 gasloze woningen Bijlstraat/Bijldwarsstraat Hippolytushoef opgeleverd

In opdracht van Woningbouwvereniging Beter Wonen bouwen we 34 aardgasloze woningen in de Bijlstraat en Bijldwarsstraat te Hippolytushoef. Op vrijdag 8 februari leverden we de eerste 14 woningen op; een feestelijke mijlpaal waar samen met de bewoners bij stil werd gestaan.

TOEKOMSTPLAN

Samen met de bewoners en Woningbouwvereniging Beter Wonen is er een bijzonder toekomstplan ontwikkeld voor de Bijlstraat en de Bijldwarsstraat. Het toekomstplan bestaat uit de sloop van 42 woningen en de bouw van 34 aardgasloze woningen, zowel gezinswoningen als levensloopbestendige woningen.

OPLEVERING

De werkzaamheden bestaan uit twee fases. In het voorjaar van 2018 zijn we gestart met de sloop en de nieuwbouw van de eerste fase. In april start de bouw van 20 woningen uit fase 2.


Een groot deel van de bewoners heeft ervoor gekozen om terug te keren naar de nieuwe, toekomstbestendige woning in de Bijlstraat of de Bijldwarsstraat. De bewoners van de eerste 14 nieuwe woningen tekenden gezamenlijk het nieuwe huurcontract en namen de sleutel in ontvangst.