Vastgoedbeheer

Bouwgroep Dijkstra Draisma beheert vastgoed in de sectoren onderwijs, zorg, woningbouw, horeca en overheid. Wij vertellen je graag over onze diensten.

Vastgoedbeheer

Vastgoedbeheer

BIJ BGDD

  • Dagelijks onderhoud
  • 24-uurs Service
  • Planmatig onderhoud
  • Meerjarig onderhoud (MJO)
  • Beheer nul-op-de-meter woningen

Dagelijks onderhoud

Onverwachte schade, storingen, reparatieverzoeken en andere vormen van dagelijks onderhoud kunnen 24/7 gemeld worden bij ons klantcontactcenter, zowel telefonisch als via ons online portal. In dit online portal kun je de melding invoeren en daarna de status van de melding volgen. Dit geldt voor zowel bouwkundige als installatietechnische storingen. Wanneer nodig, gaan de timmerman en de installateur gezamenlijk op pad.

Planmatig onderhoud

Planmatig onderhoud is het terugkerende onderhoud aan een gebouw ter voorkoming van achterstallig onderhoud. Dit onderhoud, om de kans op een storing te verkleinen, is uiteindelijk altijd voordeliger dan correctief onderhoud waarbij pas na een storing gewerkt wordt aan een oplossing.

Meerjarig onderhoud

Bij Meerjarig onderhoud wordt vaak een Maintenance-overeenkomst afgesloten.


Voorafgaande zijn de te verwachten onderhoudsactiviteiten ingeschat over de totale contractduur. Per bouw- of installatie element wordt bepaald wanneer welk onderhoud nodig is en wat de kosten van de onderhoudshandeling zijn. Wij maken op eenvoudige en duidelijke wijze een onderhoudsplan (MJOP). Dit meerjarenonderhoudsplan (MJOP) wordt naar aanleiding van periodieke NEN 2767-inspecties geactualiseerd. Met behulp van gebrek-kenmerken, ernst, intensiteit en omvang wordt de conditie van de elementen bepaald.

Beheer nul-op-de-meter woningen

Alle nul-op-de-meter-woningen die we bouwen, worden door de afdeling Service en Beheer beheerd conform een prestatiecontract. Monitoring op afstand kan met meters in de woningen, die doorgeven hoeveel energie er wordt gebruikt. Bij afwijkingen worden de installaties vanuit het kantoor gecontroleerd op storingen. Is dat zo en lukt digitaal verhelpen niet, dan gaat er een monteur op pad. Geen storing? Dan kijkt onze bewonersconsulent met de bewoners of door ander gebruik of een aanpassing in de installatie de vooraf gestelde energiebundel wel gehaald kan worden.

Meerjarig onderhoud Projecten

Meerjarig onderhoud Afsluitdijk Wadden Center
Meerjarig onderhoud Afsluitdijk Wadden Center
Meerjarig onderhoud Elfstedenhal Leeuwarden
Meerjarig onderhoud Elfstedenhal Leeuwarden
Meerjarig onderhoud Kolleksjesintrum Fryslân
Meerjarig onderhoud Kolleksjesintrum Fryslân
Meerjarig onderhoud Gemeentehuis Drechterland
Meerjarig onderhoud Gemeentehuis Drechterland