Design & Build

Sporthal De Koel, Borger

maart 2024
december 2024
2885 m²
In opdracht van:
Gemeente Borger-Odoorn
In samenwerking met:
AGS Architects
Voorlopig ontwerp sporthal de Koel (AGS Architects)
Voorlopig ontwerp sporthal de Koel (AGS Architects)

Nieuwbouw Design & Build sporthal de Koel, Borger

In opdracht van de gemeente Borger-Odoorn realiseren wij sporthal de Koel in Borger. De gemeenteraad heeft afgelopen najaar besloten dat de sporthal vervangen kan worden. Na dit startsein is een aanbestedingsprocedure gestart. Na de aanbestedingsprocedure is het ontwerp en plan van Bouwgroep Dijkstra Draisma naar voren gekomen als het plan dat het beste aansluit bij de wensen en behoeften van de nieuwe sporthal. Het team dat de duurzame en multifunctionele sporthal gaat bouwen bestaat, naast BGDD, uit: AGS Architects, Iv-Bouw, DRS installatietechniek en Ingenieursburo Meijer & Joustra

 

 

Volwaardig sportcomplex

Sporthal De Koel bestaat uit een volwaardige sportzaal die voldoet aan de eisen van het NOC*NSF. Door toepassing van flexibele scheidingswanden is de zaal op te delen in drie zaaldelen. De uitschuifbare tribunes bestaan ook uit drie delen. Verder bestaat de sporthal uit een horeca gedeelte met keuken en kantine, een multifunctionele ruimte en zes kleedkamers.

 

De hoofdentree ligt op de eerste verdieping. Alle gebruikers en toeschouwers komen hierdoor langs of door de kantine. Om de sporthal voor iedereen toegankelijk de houden is het gebouw voorzien van een lift.

 

Voorlopig ontwerp sporthal de Koel (AGS Architects)
Voorlopig ontwerp sporthal de Koel (AGS Architects)
Voorlopig ontwerp sporthal De Koel (AGS Architects)
Voorlopig ontwerp sporthal De Koel (AGS Architects)

Duurzaamheid en circulariteit

Voor de realisatie van de nieuwe sporthal moet eerst de oude sporthal gedemonteerd worden. We inventariseren de materialen die vrijkomen bij het demonteren van de sporthal, met als doel dat het overgrote deel van de materialen een nieuwe bestemming krijgt. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het verwerken van de oude sportvloer als wandafwerking in de kantine. Ook bij het toepassen van nieuwe materialen zal worden gekeken naar de herkomst van de materialen en hun impact op het milieu. Daarnaast wordt de sporthal all-electric, met de ambitie om een energieneutraal sportcomplex te realiseren. 

 

 

Foto: sporthal Texel, Den Burg
Foto: sporthal Texel, Den Burg

Bewezen samenwerking

De sporthal in Borger is één van de vijf sportaccommodaties die we in samenwerking met AGS Architects hebben opgepakt. Met nog vier projecten in DokkumTexel, Groote Veen en Almere heeft deze samenwerking zich veelvuldig bewezen. De bouw van sporthal De Koel gaan wij dan ook met het volste vertrouwen tegemoet.

Ondertekening overeenkomst nieuwbouw sporthal de Koel

26 april 2023

Vandaag zet de gemeente Borger-Odoorn een belangrijke stap op weg naar de realisatie van de nieuwbouw van sporthal de Koel in Borger. Wethouder Huijing – van Tongeren en algemeen directeur Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma tekenden vandaag de overeenkomst voor het ontwerp en de bouw van deze nieuwe sporthal.

Vergelijkbare projecten