Nieuwbouw, Design and Build

Sportcomplex, Texel

oktober 2018
september 2019
In opdracht van:
Gemeente Texel
In samenwerking met:
AGS Architects
De huidige sportvoorzieningen naderden het einde van de technische levensduur. Dit is reden geweest voor de gemeente om te kijken naar de verschillende mogelijkheden voor een nieuw overdekte sportvoorziening op Texel.
De prachtige nieuwe sporthal heeft een sportvloer met een oppervlakte van maar liefst 28 bij 48 meter, met tribunecapaciteit voor minimaal 300 toeschouwers en deelbaar in drie gelijke zaaldelen. Naast de grote hal zijn er nog twee aparte sportzalen met elk een oppervlakte van 16 bij 28 meter en een horecavoorziening.

DUURZAAMHEID

Het nieuwe sportcomplex heeft maar liefst 1000 zonnepanelen van ieder 275 wattpiek op het dak. Alle installaties zijn elektrisch, het gebouw is compleet gasloos! Daarnaast heeft het gebouw een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) waarde van 0.

De sporthal is een onderhoudsarm gebouw, mede dankzij het gebruik van luchtwarmtepompen. Warmte wordt daarmee uit de buitenlucht gehaald.

 

De installaties zijn op afstand bedienbaar door middel van een gebouwbeheersysteem. De monteur kan inbellen en vanaf een laptop de installaties aansturen. Ook de verlichting in de zaal is van afstand te bedienen en in te stellen. Monteurs hoeven daarvoor niet naar het eiland te komen, dit bespaard weer op de uitstoot van CO2.

SOCIAL RETURN

De samenwerking met verschillende partijen in het bouwteam werd succesvol uitgebreid met medewerkers vanuit het traject Social Return On Investment. In zo’n traject worden extra werkervaringsplaatsen gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Klik hier om te lezen wat wij nog meer doen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen!

OPLEVERING

Begin september werd de sporthal opgeleverd. Vrijdag 27 september was de officiële opening met daarop volgend een open dag op zaterdag 28 september.

Bij de officiële opening waren burgemeester dhr. drs. M.C. Uitdehaag en minister van Medische Zorg en Sport dhr. mr. drs. B.J. Bruins aanwezig.