Nieuwbouw

Sporthal, Almere-Haven

februari 2018
november 2018
3200 m²
In opdracht van:
Gemeente Almere
In samenwerking met:
AGS Architects International

Nieuwbouw sporthal Almere-Haven

De oudste sporthal van Almere was toe aan vervanging! Daarom hebben we eind 2016 in opdracht van Gemeente Almere de oude sporthal van Almere-Haven gesloopt. Op diezelfde plek hebben we een splinternieuwe sporthal gerealiseerd. Met een oppervlakte van circa 3.400 m2, inclusief drie zaaldelen en de bijbehorende facilitaire ruimten kan Almere-Haven spreken van een volwaardig sportcomplex.

 

Doordat de sporthal direct te betreden is vanuit de entree, kunnen er ook grote evenementen plaatsvinden. Met flexibele wanden kan de sporthal worden opgedeeld in drie afzonderlijk te gebruiken delen. Het geheel vormt een toegankelijke accommodatie met sport- en buurtfuncties in een groene omgeving. Een echte meerwaarde voor de sporters in de omgeving.

Design, Build & Maintain

Dit duurzaam gebouwde project bestaat uit de ontwikkeling, realisatie en het meerjarig onderhoud. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een sterke interactie met de groene omgeving. Het is een transparant gebouw met een functionele maar toch warme uitstraling.


Gedurende het project waren wij verantwoordelijk voor het integraal ontwerpen en realiseren van de
bouwkundige, elektrotechnische en werktuigkundige werkzaamheden alsmede het onderhoud daarvan. Vanaf de oplevering zijn we nog 20 jaar lang verantwoordelijk voor het planmatig onderhoud van de sporthal. Damstra Installatietechniek heeft bij dit project het installatiewerk voor haar rekening genomen. Het gebouw is geheel energieneutraal. De 600 zonnepanelen op het dak leveren voldoende energie. Ook zijn de toegepaste technieken energiezuinig en afgestemd op de wisselende hoeveelheid sporters.
 

Waardevolle samenwerking

De sporthal in Almere-Haven is één van de sportaccommodaties die we in samenwerking met AGS Architects realiseerden. Met nog drie projecten in DokkumTexel en Groote Veen heeft deze samenwerking gezorgd voor vier prachtige sporthallen. 

Startmoment bouw nieuw sportcomplex

12 maart 2018

Op 12 maart heeft het startmoment plaatsgevonden voor de bouw van de nieuwe sporthal. Wethouder Pol van Vastgoed (foto links) gaf vandaag het startsein.