Overeenkomst ondertekend bouw nieuwe sporthal Texel

Gepubliceerd op 13 maart 2018

Overeenkomst ondertekend bouw nieuwe sporthal Texel

Op 13 maart jl. ondertekende wethouder Frank Kingma namens het college de overeenkomst tussen de gemeente en ons voor de bouw van de nieuwe sporthal in Den Burg. Directielid Dirk Jan De Rouwe was hierbij aanwezig. Naar verwachting wordt de nieuwe sporthal in de zomer van 2019 opgeleverd. De Burgemeester de Koninghal wordt deze zomer gesloopt. Texel is straks een sporthal rijker die de komende decennia aan tal van verenigingen, het basis- en het voortgezet onderwijs mogelijkheden biedt om op een eigentijdse wijze sport te bedrijven en te bewegen.

 

In 2014 heeft de gemeenteraad het besluit genomen om een nieuwe binnensportaccommodatie in Den Burg te realiseren om de Burgemeester de Koninghal en Ons Genoegen te vervangen. Beide sporthallen waren aan het einde van de technische levensduur en onderzoek wees uit dat nieuwbouw de beste optie was. In oktober 2017 heeft de gemeenteraad krediet voor de nieuwbouw beschikbaar gesteld. De opdracht werd aan ons gegund.

GEBRUIKERS DENKEN MEE OVER UITGANGSPUNTEN SPORTHAL

De sportraad en een afvaardiging van binnensportverenigingen en sportdocenten van het basis- en het voortgezet onderwijs zijn nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van dit project. De gebruikers hebben meegedacht over de uitgangspunten van de nieuwe sporthal en zij hebben ingediende plannen beoordeeld. Voor de belangen van mindervalide bezoeker en/of sporter is overlegd met Stichting Integratie Gehandicapten Texel (SIGT). Sinds oktober vorig jaar is ook het bestuur betrokken van de op te richten beheerstichting voor de nieuwe sporthal. Binnenkort treedt het bestuur van deze stichting officieel naar buiten.