Nieuwbouw kindcentrum Ten Boer

oktober 2019
oktober 2020
Ten Boer
In opdracht van:
Gemeente Groningen
In samenwerking met:
TenW architecten adviseurs
lucht impressie

In opdracht van de gemeente Groningen wordt het Kindcentrum gebouwd.
Aan dit project werken wij samen met TenW architecten adviseurs, Installatie BAM Bouw en Techniek, Ingenieurs- en adviesburo Technion B.V., Pieters Bouwtechniek en abcnova.

 

Het pand is volledig gasloos en aardbevingsbestendig. Energie wordt opgewekt uit zonnepanelen. Het kindcentrum biedt straks de ruimte aan de scholen OBS De Huifkar, CBS De Fontein en kinderopvang Kids2b. Ook het sociaal team WIJ ten Boer (voormalig De Deel) krijgt een spreekruimte in het gebouw.

Inmetselen verhalenkist

15 juni 2020

Maandag 15 juni mochten de toekomstige leerlingen van het nieuwe Kindcentrum Ten Boer hun kist met verhalen inmetselen. Samen met een van onze uitvoerders hebben ze de goedgevulde kist een plekje gegeven onder de trap. Lees ook het nieuwsbericht over deze bijzondere middag.

inmetselen
hoogste punt
puddingbroodje

Hoogste punt

9 april 2020

UPDATE 9-4-2020 

Onlangs is het hoogste punt van Kindcentrum Ten Boer bereikt. De opdrachtgever trakteerde daarom alle werknemers op heerlijke puddingbroodjes. Deze week is ook gestart met het aanbrengen van de isolatie op de HSB gevel. Op deze isolatie worden vervolgens weer de steenstrips verlijmd. Alles in het kader van aardbevingsbestendig bouwen!

STARTMOMENT

16 oktober 2019

In Ten Boer zijn op woensdag 16 oktober ruim 100 kinderen bijeengekomen voor het startmoment voor de bouw van het nieuwe kindcentrum. Uitvoerder Martijn Huizinga kreeg een grote kist aangeboden van de kinderen met daarin wensen op papier. Kinderen hoopten onder andere op een mooie, gezellige school, dat het lang mag blijven staan. Ze hoopten op een leuke en leerzame tijd en dat het mooi groen rondom wordt. De kist wordt ingemetseld onder de trap en daar wordt dit bewaard voor in de toekomst.