Nieuwbouw

Clubgebouw IJsvereniging Kaakheem, Ten Boer

april 2020
september 2020
In opdracht van:
Gemeente Groningen
In samenwerking met:
TenW architecten

IJSVERENIGING EN SKEELERBAAN

Door de bouw van het kindcentrum moest het gebouw van de IJsvereniging Kaakheem worden verplaatst. Hiervoor in de plaats is een nieuw gebouw gekomen, direct naast het terrein van de school aan de Sportlaan. De bestaande ijs- en skeelerbaan is vernieuwd en ingekort. Ook is de baan gerenoveerd, inclusief een nieuwe toplaag en een verbreding aan de lange zijden. Het nieuwe clubgebouw is gasloos en aardbevingsbestendig.

1
1
2
3
Start werkzaamheden  - 1
Start werkzaamheden  - 2
Start werkzaamheden  - 3

Start werkzaamheden

Op de nieuwe locatie van het clubgebouw is 8 april 2020 gestart met het boren van de funderingspalen. Op de achtergrond is men druk bezig met de bouw van het nieuwe kindcentrum Ten Boer. 

 

Na de bouwvak 2019 is gestart met de sloop van de bestaande kantine Kaakheem. Hiervoor in de plaats is tijdelijke huisvesting in de vorm van een bouwkeet en opslagcontainer gekomen. Met het ontgraven van de bouwput zijn ook archeologische werkzaamheden uitgevoerd.