Nieuwbouw

Kindcentrum Leens

september 2018
juni 2019
In opdracht van:
Gemeente Het Hogeland
In samenwerking met:
BD Architectuur

In opdracht van de gemeente Het Hogeland realiseren we het nieuwe Kindcentrum in Leens. Dit Kindcentrum biedt straks onderdak aan OBS Lydinge, CBS de Regenboog en Stichting Peuterspeelzaalwerk De Marne.

Wethouder Mariette de Visser: “Ik ben blij dat we nu echt mogen en kunnen overgaan tot de werkelijke realisering van het gebouw. Een aanwinst voor het onderwijs in Leens en ook hard nodig.”

ARCHITECTUUR

Het Kindcentrum is een verlengstuk van het huidige gemeentehuis. Het oorspronkelijke ontwerp is gebaseerd op oude Groninger Kop-Hals-Romp boerderijen. Het gemeentehuis stelt daarbij het schuurgedeelte voor. Het schoolgebouw wordt hier als het ware tegenaan gezet, als voorhuis. Daarmee is de boerderij weer compleet. Het ontwerp is afkomstig van Architectenbureau BD Architectuur.

ONDERTEKENING OVEREENKOMST

Op maandag 7 mei is de aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouw van het Kindcentrum Leens in het gemeentehuis in Leens ondertekend. Eerder dit jaar is de aanbestedingsprocedure om tot een bouwaannemer van het Kindcentrum te komen opgestart. Dit heeft er in geresulteerd dat deze opdracht nu definitief gegund is aan Bouwgoep Dijkstra Draisma. Lees het nieuwsartikel hierover.

Ondertekening-overeenkomst

EERSTE PAAL

Op maandagmiddag 17 september werd rond 13.30 uur de 'eerste paal' geslagen voor de bouw van het nieuwe Kindcentrum in Leens. Hiermee werd er op ludieke wijze de start van de bouw gevierd. Het gebeurde achter het gemeentehuis in Leens, aan de R. Ritzemastraat 2. Wethouder Mariette de Visser kreeg voor het slaan van de 'eerste paal' hulp van kinderen van de basisscholen OBS Lydinge en CBS De Regenboog. Er werden vier symbolische paaltjes geslagen. Ouders, omwonenden en direct betrokkenen waren er ook om de feestelijke ceremonie bij te wonen. Lees verder.

Kindcentrum Leens - eerste paal

HOOGSTE PUNT BEREIKT

Het gloednieuwe Kindcentrum maakt zich klaar voor het nieuwe schooljaar. Op 31 januari 2019 heeft Kindcentrum Leens het hoogste punt bereikt! Een belangrijke mijlpaal voor het gebouw. Gemeente Het Hogeland wilde na dit moment er nog even bij stilstaan. Toepasselijk kreeg het bouwteam pannenbier (en Chocomel tijdens werktijd) om hier op te proosten.

Hoogste punt bereikt
Hoogste punt bereikt

OPLEVERING

Eind juli 2019 is het kindcentrum opgeleverd en op 4 september 2019 is het Kindcentrum geopend met een open huis. 

Na de zomer biedt het gebouw onderdak aan twee basisscholen en een peuterspeelzaal.

zij aan zicht