Bouw Kindcentrum Leens van start

Gepubliceerd op 18 september 2018

Bouw Kindcentrum Leens van start

Op maandagmiddag 17 september werd rond 13.30 uur de 'eerste paal' geslagen voor de bouw van het nieuwe Kindcentrum in Leens. Hiermee werd er op ludieke wijze de start van de bouw gevierd.

 

Het gebeurde achter het gemeentehuis in Leens, aan de R. Ritzemastraat 2. Wethouder Mariette de Visser kreeg voor het slaan van de 'eerste paal' hulp van kinderen van de basisscholen OBS Lydinge en CBS De Regenboog. Er werden vier symbolische paaltjes geslagen. Ouders, omwonenden en direct betrokkenen waren er ook om de feestelijke ceremonie bij te wonen.

NIEUWE HUISVESTING

Het Kindcentrum Leens wordt in het verlengde van het huidige gemeentehuis in Leens gebouwd. Het biedt onderdak aan twee basisscholen (OBS Lydinge en CBS De Regenboog) en de peuterspeelzaal Bruintje Beer van Stichting Peuterspeelzaalwerk De Marne.

VERHEUGD OVER DE START

Wethouder Mariette de Visser is verheugd over de start van de bouw: “We praten al lang over het realiseren van het Kindcentrum, ik ben blij dat de bouw nu daadwerkelijk van start gaat. De scholen en de peuterspeelzaal zijn toe aan nieuwe huisvesting omdat de huidige huisvesting niet meer voldoet. Het Kindcentrum is daarmee van grote waarde voor Leens, de kinderen en de leefbaarheid in het dorp.”

ARCHITECTUUR

Het Kindcentrum is een verlengstuk van het huidige gemeentehuis. Het oorspronkelijke ontwerp is gebaseerd op oude Groninger Kop-Hals-Romp boerderijen. Het gemeentehuis stelt daarbij het schuurgedeelte voor. Het schoolgebouw wordt hier als het ware tegenaan gezet, als voorhuis. Daarmee is de boerderij weer compleet. Het ontwerp is van de hand van Architectenbureau BD Architectuur.

Eerste paal
Impressie