Nieuwbouw

Innovatiecentrum Chemie & Engineering Triade, Groningen

oktober 2020
november 2021
5000 m²
In opdracht van:
Triade
In samenwerking met:
ITBB Installatietechniek
Impressie:  CODEX Architectuurstudio
Impressie: CODEX Architectuurstudio

Hoogwaardig innovatiecentrum

Bouwgroep Dijkstra Draisma en ITBB Installatietechniek hebben de opdracht gekregen het ontwerp van CODEX Architectuurstudio verder uit te werken en te realiseren. Het innovatiecentrum wordt gevestigd aan de Professor Uilkensweg en heeft een oppervlakte van ca. 5.000m2 BVO.

 

Het Innovatiecentrum Chemie en Engineering wordt een plek waar ruimte is voor groei en samenwerking en waar de faciliteiten beschikbaar zijn. Het gebouw is gasloos en uiterst duurzaam van opzet. Dit komt mede door de inzet van luchtwarmtepompen, PV panelen en een hoogwaardige klimaatschil.

 

Investeren in onderzoek

Triade Real Estate Groningen is een belangrijke ontwikkelaar en investeerder in dit gebied. Met de realisatie van het laboratorium en innovatiecentrum wordt de stad Groningen nog interessanter om te investeren op het gebied van agri-food, energie, gezondheid, chemie en digitale economie.

 

Het nieuwe innovatiecentrum biedt ruimte aan een vijftal onderzoeksbedrijven; SynCon, Cliq Swiss, Innolab Chemie Groningen, Demcon en Ducon. Deze bedrijven doen onderzoek in de chemische- en farmaceutische industrie en in de biowetenschappen.

Ze krijgen elk hun eigen laboratorium en onderzoekcentrum in het nieuwe innovatiecentrum.

1
2
Fun fact...

Tegenover het nieuwe innovatiecentrum, aan de andere kant van de weg, bevindt zich het D’Root Datacenter van Bytesnet, ook door ons gebouwd. Even verderop starten we binnenkort met de bouw van een nieuw datacenter voor de RUG Groningen.

Een vliegende start van de bouw

Geen bubbels op de bouwplaats, wel een livestream van de start van de bouw van het nieuwe Innovatiecentrum Chemie & Engineering op Campus Groningen voor de campus community en geïnteresseerden. Corona dwong tot inperking van de gasten op de bouwplaats, maar juist door de livestream konden er 125 gasten meegenieten van het event op woensdag 28 oktober. 

Van links naar rechts: Biense Dijkstra (Bouwgroep Dijkstra Draisma), Edward van der Meer (Triade), Jelle Boorsma (ITBB)
Van links naar rechts: Biense Dijkstra (Bouwgroep Dijkstra Draisma), Edward van der Meer (Triade), Jelle Boorsma (ITBB)

CONTRACTONDERTEKENING TRIADE EN ITBB

Maandag 7 september 2020 is het contract ondertekend tussen Triade, ITBB en Bouwgroep Dijkstra Draisma.

 

De omgevingsvergunning is inmiddels verleend. De bouw start in oktober, als alles goed verloopt betrekken de gebruikers eind volgend jaar het nieuwe pand.