Nieuwbouw

25 woningen (Droogstapelsysteem), Vlieland

november 2019
april 2020
In opdracht van:
Gemeente Vlieland

Nieuwbouw Droogstapelsysteem woningen Vlieland

Op een prachtige locatie nabij de vuurtoren, aan de rand van het dorp Oost-Vlieland, hebben we 25 Droogstapelwoningen gerealiseerd. De 25 woningen bestaan uit zes koopwoningen voor starters en negentien huurwoningen voor gezinnen. De koopwoningen zijn gebouwd in opdracht van de gemeente Vlieland. De huurwoningen zijn gebouwd in opdracht van WoonFriesland.

ENERGIENEUTRAAL WONEN

De woningen zijn gebouwd volgens het innovatieve Droogstapelconcept 

van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Alle onderdelen zijn gefabriceerd volgens een volledig industrieel en geautomatiseerd proces en één woning wordt binnen één dag opgezet!

De nieuwbouwwoningen op Vlieland zijn all-electric en energieneutraal.

 

De nieuwe gezinswoningen aan de Willem de Vlaminghweg, Zeester en Nieuwestraat zijn voorzien van een mansarde kap.

Dit houdt in dat het onderste deel van het dak steiler is dan bovenste deel, waardoor een geknikte vorm ontstaat en er meer woonruimte is. 

‘’We hebben zowel de vloerverwarming als de radiatoren helemaal niet meer gebruikt. Dat zegt wel wat over de woning, gezien we op een eiland wonen.’’

Robert en Sabine, bewoners

INSCHRIJVINGEN

Door de gemeente zijn criteria vastgesteld waaronder de “economische binding met het eiland”. De woningen zijn bijvoorbeeld bedoelt voor meerpersoonshuishoudens.
Er zijn in totaal maar liefst achttien geldige inschrijvingen geweest waarvan elf inschrijvers aan alle criteria voldeden. Op woensdag 28 augustus zijn door notaris Mr. W.M. Cupido-Smit de zes koopwoningen definitief toegewezen.
(update op 4-9-2019)