Dé woningbouw oplossing van Bouwgroep Dijkstra Draisma

Woningen rollen tegenwoordig van de lopende band. Ontwerpen gaat digitaal en robots en vakmensen doen de rest. Bouwgroep Dijkstra Draisma introduceert met het Droogstapelsysteem een nieuwe vorm van bouwen. Dit is de toekomst van woningbouw en die is nu beschikbaar.

Een volledig op maat gemaakte woningbouwoplossing, beschikbaar op elke gewenste schaal

Trots presenteren we een nieuwe wijze om complete duurzame wijken te bouwen. Onze Droogstapelwoningen zijn gasloos, circulair en worden volledig automatisch geproduceerd. De opdrachtgever zit aan de knoppen. Om wijken te vernieuwen of te creëren. Betaalbaar, snel en met gegarandeerde kwaliteit.

 • Betaalbaar
 • Volledig digitaal
 • Demontabel
 • Wonen zonder vochtproblemen
 • Binnen één dag opgezet
 • Volledig industrieel en geautomatiseerd proces
 • Energieleverend
 • Circulair (gevel, 92% circulair)
 • Maatwerk: keuze uit 15 modellen met oneindig veel variaties
 • Ook aardbevingsbestendige variant
In Leeuwarden vernieuwen we in opdracht van Elkien een complete wijk met onze woningbouwoplossing, sloop-nieuwbouw 204 woningen Balistraten (foto: fase 1)
In Leeuwarden vernieuwen we in opdracht van Elkien een complete wijk met onze woningbouwoplossing, sloop-nieuwbouw 204 woningen Balistraten (foto: fase 1)

Een woning samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest

Een woning samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest - 1

Een woning samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest

Alle sociale verhuurders hebben een woningprogramma. Vaak weten ze precies wat ze wel en niet willen. Ze kennen hun eigen huurders het beste. Maar zelf alle technische details uitdokteren is met het Droogstapelsysteem verleden tijd. Vanaf nu zitten zij met onze medewerkers achter de ‘woningconfigurator’. Met een aantal drukken op de knop kiezen ze de geschikte woningtypes voor de betreffende wijk. Gaan ze voor een levensloopbestendige plattegrond? Een woning geschikt voor gezinnen of toch liever exemplaren voor een- of twee persoonshuishoudens?

Bepaal de vorm - 1

Bepaal de vorm

Plattegronden worden ter plekke aangepast en woningtypes direct gekozen. Twee laags met kap of toch één laag met kap? Of een mansardekap? Veel opties, die bovendien met elkaar kunnen worden gecombineerd. De sociale verhuurder zit aan de knoppen. Software, techniek, vakmensen en robots doen de rest.

Bepaal de uitstraling: - 1

Bepaal de uitstraling:

De nieuwbouw van een groot aantal woningen in een wijk is bepalend voor het aanzicht en de sfeer in bebouwde gebieden. Niet voor niets dat hier scherp toezicht op gehouden wordt. Ondanks dat het seriematige woningbouw is, kan de architect een aantrekkelijk ontwerp maken, passend bij de leefomgeving van die betreffende locatie. Met onder andere keuze in: kleur van de gevels en het dak, type metselverband (horizontaal en/of verticaal), type dakkap, dakkapel, plaats van de ramen, goten, nokken en aanverwante zaken.

engineer en bewonersconsulent achter computer
Robots in de fabriek bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Teamwork

Wij kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: we geloven in samenwerken. En in de toekomst zullen we meer en meer profiteren van synergie tussen vakmensen en machines. Onze vakmensen beschikken niet alleen over de technische, maar ook over sociale vaardigheden en onze robots brengen onze ideeën tot leven. Met hoge snelheid.

Volledig digitaal, alles uitgekristaliseerd

Nadat de sociale verhuurder samen met ons, onze partners en de architect de vorm en smaak heeft vastgesteld, werken we alles digitaal uit. Tot aan de laatste kabelgoot waardoor de kabels worden getrokken. De woning komt digitaal al tot leven.

Het volledige proces van de Droogstapelwoning is gedigitaliseerd en geautomatiseerd.
Het volledige proces van de Droogstapelwoning is gedigitaliseerd en geautomatiseerd.
Alle onderdelen worden op elkaar afgestemd en gecombineerd vervoerd naar de bouwplaats, waar ze dezelde dag nog gemonteerd worden.
Alle onderdelen worden op elkaar afgestemd en gecombineerd vervoerd naar de bouwplaats, waar ze dezelde dag nog gemonteerd worden.

Minder transport, minder handelingen op de bouw

Duurzaamheid gaat verder dan materiaal alleen. Het gaat om alle details.
Zo weinig mogelijk transport, alle stappen zo uitgekiend dat ze precies op elkaar aansluiten; zo min mogelijk heen en weer. Besparen op brandstof en manuren, zo weinig mogelijk overlast voor de buurt. We denken na over elk element, elke stap in het proces en dus ook elke hijsbeweging, alle 33.

Partner Betonson uit Kampen levert de innovatieve vloer waarin reeds leidingen zijn aangebracht
Al het sanitair wordt prefab aangeleverd door Logus, onze partner

Gebouwd vóór en mét partners

Vernieuwen doe je samen. En dankzij digitalisatie vallen alle puzzelstukjes in elkaar. We werken samen met partners die tot de beste behoren in hun specifieke vakgebied en beschikken over de benodigde capaciteit. Het Droogstapelsysteem is dan ook geschikt voor grote aantallen woningen, die weliswaar per type en locatie kunnen verschillen. Onze partners zijn: Betonson: prefab vloeren voorzien van leidingwerk, Breman: prefab meterkast en installatie kabels in kabelgoten, Logus: prefab sanitair en Spaansen: prefab wanden voorzien van kabelgoten en leidingwerk.

Bewoners, sociale uitdaging

De bouw verandert. Techniek blijft belangrijk, maar de sociale uitdaging is net zo belangrijk, zo niet belangrijker. Mensen krijgen als huurder van een sociale huurwoning te maken met verduurzaming waar ze zelf niet om hebben gevraagd. Daarom bieden we naast innovatie en vakmanschap ook diensten aan op dit gebied. Onze bewonersconsulenten bewijzen keer op keer hun waarde. Zowel bij nieuwbouw als renovatieprojecten. Alles uiteraard in nauwe samenwerking met de corporatie.

Onze bewonersconsulenten zorgen voor draagvlak, begrip, hulp, organisatie en communicatie.
Onze bewonersconsulenten zorgen voor draagvlak, begrip, hulp, organisatie en communicatie.