Nieuwbouw

233 Aardbevingsbestendige woningen, Appingedam

mei 2019
maart 2020
Appingedam
In opdracht van:
Woongroep Marenland
In samenwerking met:
Van Manen & Zwart

TOEKOMSTBESTENDIG WONEN

Het betreft hier woningen aan de Opwierderweg, Patrimoniumstraat en Focco Ukenalaan. Het aanbod bestaat uit gezinswoningen en levensloopbestendige woningen voor zowel kleinere huishoudens als senioren. Daarnaast zijn de woningen aardbevingsbestendig, gasloos en zéér energiezuinig. Dit alles maakt dat de woningen zowel veilig, duurzaam als toekomstbestendig zijn!

De 24 nieuwe woningen aan de Focco Ukenalaan zijn inmiddels klaar. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen.

BOUWEN VOOR DE SLOOP UIT

Het bijzondere aan deze nieuwbouw is het zogenaamde ‘bouwen voor de sloop uit’. In de wijk Opwierde-Zuid worden 233 woningen gesloopt en 184 nieuwe woningen teruggebouwd. De 49 woningen die hier minder worden teruggebouwd, worden buiten de wijk gebouwd. Hierdoor hoeven bewoners uit de wijk maar één keer te verhuizen.

VIEREN VAN DE BOUW

Vrijdag 20 september vierden wij samen met opdrachtgever Woongroep Marenland en de toekomstige bewoners de bouw van nieuwe huurwoningen in Appingedam. Dat gebeurde op de vier verschillende locaties, waarvan drie door Bouwgroep Dijkstra Draisma worden gebouwd.

 

Bekijk hier het artikel: ' Samen met toekomstige bewoners bouw van 97 huurwoningen in Appingedam gevierd'

open huis 1
open huis 2

OPEN HUIS

Twee van de reeds gebouwde woningen konden op 8 januari tijdens een open huis bezocht worden door de toekomstige huurders en kopers. Woongroep Marenland, Bouwgroep Dijkstra Draisma en Nationaal Coördinator Groningen organiseerden het open huis om op een praktische manier informatie te geven aan de toekomstige bewoners. Op deze manier werden huurders en kopers in de gelegenheid gesteld om te kijken hoe de huizen worden opgeleverd en wat de opties zijn. Tevens waren er van alle partijen contactpersonen aanwezig om vragen te beantwoorden.