Drie inzendingen Beste Gebouw van het Jaar 2016 gebouwd door BGDD!

Gepubliceerd op 16 maart 2016

Drie inzendingen Beste Gebouw van het Jaar 2016 gebouwd door BGDD!

Maar liefst drie projecten die gebouwd zijn door Bouwgroep Dijkstra Draisma zijn opgegeven door de architect voor Beste Gebouw van het Jaar 2016. In totaal zijn er 125 projecten ingezonden in vier verschillende categorieën. De BNA Beste Gebouw van het Jaar is de Nederlandse architectuurprijs voor architectenbureaus die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde bieden. De volgende projecten zijn ingezonden:

NIEUWBOUW 12 WONINGEN SINT ANNAPAROCHIE

Voor de categorie leefbaarheid & sociale cohesie heeft architect VNL de nieuwbouw 12 opdracht van Wonen Noordwest Friesland in Sint Annaparochie ingezonden. Het Friese Dorp bevindt zich in één van de krimpgebieden van Nederland, waar sociale cohesie tussen ouderen en jongeren een bijzonder vraagstuk vormt. Met de realisatie van deze bijzondere mix tussen gezins- en seniorenwoningen in de sociale huur, wordt ingespeeld op dit vraagstuk en getracht deze cohesie te genereren / versterken.

NIEUWBOUW GEMEENTEHUIS DRECHTERLAND HOOGKARSPEL

Voor de categorie identiteit & icoonwaarde heeft architect De Zwarte Hond de nieuwbouw van het gemeentehuis in Hoogkarspel ingezonden. Gemeente Drechterland heeft een nieuw onderkomen gekregen dat onderdeel is van het stedenbouwkundig plan voor het nieuwe dorpshart van Hoogkarspel. De belangrijkste dorpsfuncties zijn nu gesitueerd aan een helder dorpsplein. Het gemeentehuis sluit aan op het maaiveld en heeft een representatieve uitstraling die past bij het karakter van het dorp.

NIEUWBOUW ELFSTEDENHAL LEEUWARDEN

Voor de categorie stimulerende omgevingen heeft architect GEAR de nieuwbouw Elfstedenhal in opdracht van de Gemeente Leeuwarden ingezonden. De Elfstedenhal is een impuls voor de breedtesport in Friesland. De hal is ontworpen met als doel ontspanning en inspanning sfeervol te laten samengaan. Het is ook de plek waar de Elfstedentocht zal starten: in alles is het een ode aan de Friese cultuur, waarin het schaatsen diep geworteld is.

 

Nu de deelnemende partijen bekend zijn is het aan de jury om op 30 maart de genomineerde gebouwen bekend te maken. De bekendmaking van de genomineerden is tevens het startschot voor de Publieksprijs. Hiervoor kan het publiek online zijn stem uitbrengen op één van de genomineerden. De uiteindelijke uitreiking vindt plaats op 19 mei in Amsterdam.