Onderwijs, zorg, horeca, woningbouw en overheid: sectoren die steeds vaker langdurige beheer- en onderhoudscontracten afsluiten met Bouwgroep Dijkstra Draisma. Om deze contractpartijen snel en goed te kunnen helpen, bestaat onze afdeling Service en Beheer.
Habion biedt huisvesting voor ouderen. Verspreid over heel Nederland gaat het om circa 12.000 wooneenheden op ruim 120 locaties in 80 gemeentes. In 2018 koos Habion er voor om het technisch beheer extern onder te brengen. Assetmanager Barteline Smit: "Als regiecorporatie vinden we dat we deze taak het beste bij gespecialiseerde partijen kunnen onderbrengen. Hierdoor neemt onze efficiëntie toe en worden onze bewoners sneller en beter geholpen."
Sinds 1 januari 2020 heeft Habion het volledig technisch beheer onder gebracht bij vier co-partners, verdeelt per regio. Voor Noord-Nederland neemt Bouwgroep Dijkstra Draisma het beheer op zich.
Onderwijs, zorg, horeca, woningbouw en overheid: sectoren die steeds vaker langdurige beheer- en onderhoudscontracten afsluiten met Bouwgroep Dijkstra Draisma. Om deze contractpartijen snel en goed te kunnen helpen, bestaat onze afdeling Service en Beheer. En dankzij INST beschikken we ook over kennis en expertise van installatietechniek. Samen bieden we complete diensten aan voor vastgoedbeheerders.
Onverwachte schade, storingen, reparatieverzoeken en andere vormen van dagelijks onderhoud kunnen gemeld worden via ons klantcontactcenter en online portal. In dit online portal kun je zowel de melding invoeren en daarna volgen wat de status is van je melding.
Dit geldt voor zowel bouwkundige als installatietechnische storingen. Wanneer nodig, gaan de timmerman en de installateur gezamenlijk op pad.
Planmatig Onderhoud is het terugkerende onderhoud aan een gebouw ter voorkoming van achterstallig onderhoud. Dit onderhoud, om de kans op een storing te verkleinen, is uiteindelijk altijd voordeliger dan correctief onderhoud waarbij pas na een storing gewerkt wordt aan een oplossing.
Voor Planmatig Onderhoud kan een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) ingezet worden. Met een MJOP krijg je vooraf inzicht in de te verwachten onderhoudsactiviteiten aan een pand over bijvoorbeeld 1, 10 of 25 jaar, en de daarmee gemoeide kosten voor die periode. Een MJOP wordt door periodieke inspecties ge-update, uitgevoerd volgens NEN 2767. Met behulp van gebrek-kenmerken, de ernst, de intensiteit en de omvang wordt de conditie bepaald. Wij maken op eenvoudige en duidelijk wijze een onderhoudsplan inclusief een indicatie van de bijbehorende kosten per element.
Alle nul-op-de-meter-woningen die we bouwen, worden door de afdeling Service en Beheer beheerd conform een prestatiecontract. Monitoring op afstand kan met meters in de woningen, die doorgeven hoeveel energie er wordt gebruikt. Bij afwijkingen worden de installaties vanuit het kantoor gecontroleerd op storingen. Is dat zo en lukt digitaal verhelpen niet, dan gaat er een monteur op pad. Geen storing? Dan kijkt onze bewonersconsulent met de bewoners of door ander gebruik of een aanpassing in de installatie de vooraf gestelde energiebundel wel gehaald kan worden.