Nieuwbouw

Woon-zorgcomplex 'De Nieuwe Stelp', Hollum, Ameland

december 2022
november 2023
4732 m²
In opdracht van:
Gemeente Ameland
In samenwerking met:
19 Het Atelier architecten

Woon-zorgcomplex 'De Nieuwe Stelp' Hollum, Ameland

Bouwgroep Dijkstra Draisma is via een Europese aanbesteding geselecteerd als bouwteampartner voor de bouw van De Nieuwe Stelp. Samen met architect Sara van Popta van 19 Het Atelier architecten gaan wij het ontwerp verder uitwerken tot een uitvoeringsgereed ontwerp. 

 

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op de locatie van sportcomplex 'Ons Hol' in Hollum. Op deze manier creëert Ameland verbinding met alle aanwezige partijen en voorzieningen. Het terrein ligt aan de noordkant van Hollum en is omringt met bomen. De nieuwbouw sluit straks aan op het karakteristieke bebouwing van Hollum. Commandeurshuisjes met asymmetrische en geknikte kappen, verschillende tinten metselwerk en hout en kleinschalige bebouwing zijn stijlen die we terug zien in het ontwerp van de architect.

Een leven lang op Ameland

In het nieuwe woonzorggebouw komen 44 woningen bestaande uit 32 zelfstandige appartementen en 12 zorgappartementen. De appartementen zijn prikkelarm. Hiernaast komen 4 zorgstudio’s voor kortdurend eerstelijns verblijf. Elk appartement krijgt een eigen tuin of balkon. Een centrale hal wordt de verbinding tussen ‘Ons Hol’ en de Nieuwe Stelp. 

 

Met de bouw van De Nieuwe Stelp is het mogelijk om een leven lang op Ameland te wonen met zorg in de nabijheid. Het is een prachtig toekomstperspectief voor Amelanders.

Ondertekening definitieve aannemingsovereenkomst

maart 2023

Vandaag tekenden wethouder Piet IJnsen van de gemeente Ameland en Biense Dijkstra (BGDD) de definitieve aannemingsovereenkomst. Daarmee is een belangrijke stap in het proces van De Nieuwe Stelp gezet. De volgende stap is het bouwrijp maken van de locatie. De verwachting is dat de werkzaamheden aan het terrein begin april kunnen starten.

 


Wethouder Piet IJnsen: “De bouw van de Nieuwe Stelp is ontzettend belangrijk voor Ameland. Het is mooi dat we verder kunnen. Nu kunnen we uitzien naar de bouwactiviteiten!”

Contractondertekening bouwteamovereenkomst

4 februari 2022

Vandaag tekenden de architect Sara van Popta, Burgemeester Leo Pieter Stoel en wethouder Piet IJnsen namens de gemeente Ameland en Biense Dijkstra namens BGDD de bouwteamovereenkomst.