Nieuwbouw

Woon-zorgcomplex 'De Nieuwe Stelp', Hollum, Ameland

april 2023
december 2024
4732 m²
In opdracht van:
Gemeente Ameland
In samenwerking met:
19 Het Atelier architecten

Woon-zorgcomplex 'De Nieuwe Stelp' Hollum, Ameland

Bouwgroep Dijkstra Draisma is via een Europese aanbesteding geselecteerd als bouwteampartner voor de bouw van De Nieuwe Stelp. Samen met architect Sara van Popta van 19 Het Atelier architecten gaan wij het ontwerp verder uitwerken tot een uitvoeringsgereed ontwerp. 

 

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op de locatie van sportcomplex 'Ons Hol' in Hollum. Op deze manier creëert Ameland verbinding met alle aanwezige partijen en voorzieningen. Het terrein ligt aan de noordkant van Hollum en is omringt met bomen. De nieuwbouw sluit straks aan op het karakteristieke bebouwing van Hollum. Commandeurshuisjes met asymmetrische en geknikte kappen, verschillende tinten metselwerk en hout en kleinschalige bebouwing zijn stijlen die we terug zien in het ontwerp van de architect.

Een leven lang op Ameland

In het nieuwe woonzorggebouw komen 44 woningen bestaande uit 32 zelfstandige appartementen en 12 zorgappartementen. De appartementen zijn prikkelarm. Hiernaast komen 4 zorgstudio’s voor kortdurend eerstelijns verblijf. Elk appartement krijgt een eigen tuin of balkon. Een centrale hal wordt de verbinding tussen ‘Ons Hol’ en de Nieuwe Stelp. 

 

Met de bouw van De Nieuwe Stelp is het mogelijk om een leven lang op Ameland te wonen met zorg in de nabijheid. Het is een prachtig toekomstperspectief voor Amelanders.

Feestelijke start bouw ‘De Nieuwe Stelp’

8 mei 2023 – Vandaag vond de feestelijke start van de bouw van ‘De Nieuwe Stelp’ plaats. Hierbij is een bouwbord onthuld door wethouder Piet IJnsen en Jan Maarten Nuijens, voorzitter van de raad van bestuur van de KwadrantGroep. Het bord staat symbool voor de start van de bouwwerkzaamheden op het terrein rondom Ons Hol.

 

Samen met het college van burgemeester en wethouders, raadsleden, ontwikkelaars, bouwer en andere betrokkenen werd de start van de bouw feestelijk gevierd. Alle aanwezigen werden door wethouder IJnsen bedankt voor hun inzet de afgelopen tijd.

April 2023  - 1
April 2023  - 2

April 2023

Op Ameland zijn we los met de bouw van De Stelp. De grondwerkzaamheden zijn van start.

Mei 2023  - 1

Mei 2023

Op maandag 8 mei onthulden Maarten Jan van Kwadrantgroep en wethouder Piet IJnsen van de gemeente Ameland het bouwbord tijdens een feestelijk moment.

Ondertekening definitieve aannemingsovereenkomst

maart 2023

Vandaag tekenden wethouder Piet IJnsen van de gemeente Ameland en Biense Dijkstra (BGDD) de definitieve aannemingsovereenkomst. Daarmee is een belangrijke stap in het proces van De Nieuwe Stelp gezet. De volgende stap is het bouwrijp maken van de locatie. De verwachting is dat de werkzaamheden aan het terrein begin april kunnen starten.

 


Wethouder Piet IJnsen: “De bouw van de Nieuwe Stelp is ontzettend belangrijk voor Ameland. Het is mooi dat we verder kunnen. Nu kunnen we uitzien naar de bouwactiviteiten!”

Contractondertekening bouwteamovereenkomst

4 februari 2022

Vandaag tekenden de architect Sara van Popta, Burgemeester Leo Pieter Stoel en wethouder Piet IJnsen namens de gemeente Ameland en Biense Dijkstra namens BGDD de bouwteamovereenkomst.