Nieuwbouw

Werk- leerbedrijf NoardEast Fryslân (NEF), Dokkum

augustus 2020
november 2020
8080 m²
In opdracht van:
NEF Dokkum
In samenwerking met:
TWA Architecten

Nieuwbouw werk- leerbedrijf NEF Dokkum

In opdracht van NEF gaat Bouwgroep Dijkstra Draisma een nieuwbouwlocatie realiseren voor het werk- leerbedrijf in Dokkum. De locatie van de nieuwbouw bevindt zich op het industrieterrein Betterwird op de hoek van de Havelandoweg en de Oostergoweg. In het nieuwe onderkomen zullen de huidige activiteiten van NEF worden ondergebracht.

 

Het huidige pand van NEF aan de Holwerderweg in Dokkum is al zo’n vijftig jaar oud. Nieuwbouw is dan ook geen overbodige luxe. De huidige locatie in Dokkum wordt verkocht. Op deze locatie werken nu zo’n 260 mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

 

Bouwteam

Bouwgroep Dijkstra Draisma is als onderdeel van het bouwteam verantwoordelijk voor de realisatie van de bouwkundige werkzaamheden. De nieuwbouw krijgt een omvang van ongeveer 8.080 m2 bvo en bestaat uit kantoren (ca. 1.330 m2 bvo) en bedrijfshallen (ca. 6.750 m2 bvo). Het dak wordt voorzien van ca. 1500 zonnepanelen. In juni zal met de werkzaamheden gestart worden. In mei 2021 moet alles klaar zijn.

 

Met ruim 800 medewerkers is werk-/leerbedrijf NEF de grootste werkgever in de regio Noardeast Fryslân. NEF biedt mensen met een afstand tot werk die ondersteuning die ze nodig hebben om te kunnen participeren binnen de arbeidsmarkt.

Startmoment met taart

Startmoment 27 mei 2020

Op woensdagochtend 27 mei 2020 ondertekenden werk-/leerbedrijf NoardEast Fryslân (NEF) en Bouwgroep Dijkstra Draisma de bouwovereenkomst voor de nieuwbouw van het bedrijfspand. NEF werd vertegenwoordigd door bestuurders Rommy Kempenaar en Jelle Boerema, Biense Dijkstra tekende namens de bouwgroep. TWA Architecten ontwierp het pand, de nieuwbouw wordt gerealiseerd op het bedrijventerrein Betterwird in Dokkum.

 

De bouw start in de tweede week van juni 2020. Het gebouw zal onderdak bieden aan ruim 300 medewerkers. Ook Robuust, het re-integratiebedrijf van NEF, zal hierin gehuisvest worden. Om het nieuwe onderkomen energieneutraal te maken worden er circa 1600 zonnepanelen geplaatst. De verwachting is dat eind 2021 de verhuizing naar de nieuwe locatie plaats gaat vinden.

 

Lees het nieuwsbericht over het startmoment van 27 mei hier.