Renovatie, verbouwing en uitbreiding

OSG West-Friesland, Hoorn

juni 2017
mei 2019
11000 m²
In opdracht van:
Stichting Onderwijshuisvesting Hoorn
In samenwerking met:
Van Hoogevest Architecten

Een rijksmonument als school! Dat hebben de leerlingen van het Atlas College, locatie OSG West-Friesland. In Hoorn zijn we bezig met de renovatie, verbouw en uitbreiding van de middelbare school. Het project omvat in totaal 11.000 m2 aan verbouw en nieuwbouw.

LOOPBRUG ALS VERBINDING

We verbinden het karakteristieke hoofdgebouw met het Bontekoe gebouw door middel van een overdekte loopbrug. Het resultaat van de verbouwing is een leeromgeving met volop ruimte voor modern onderwijs. We breiden het hoofdgebouw namelijk onder andere uit met een mediatheek, ruimte voor docenten en meerdere generieke onderwijslokalen.

UITSTRALING

De school kent een lange traditie, dit is vooral zichtbaar in het hoofdgebouw. Het ontwerp aan de hand van Hoogevest Architecten heeft dit prachtig laten contrasteren met de overige gebouwen. Het oude gebouw is daarom, waar mogelijk, in de oorspronkelijke stijl teruggebracht. Daarnaast heeft de architect gekozen voor veel glas en doorkijk. Dit straal vertrouwen en openheid uit.  

 

Benieuwd naar hoe de nieuwe school eruit komt te zien? Bekijk hieronder de animatie van het Atlas College OSG West-Friesland.