Renovatie en uitbreiding

Renovatie en uitbreiding Tabor College Oscar Romero, Hoorn

juli 2019
september 2020
12300 m²
1

Ver- en nieuwbouw Oscar Romero, Hoorn

Het schoolgebouw van het Tabor College Oscar Romero te Hoorn is grondig gerenoveerd en verbouwd. Op de begane grond ligt een nieuwe, ruime gymzaal met, naast de kleedkamers en berging, een teamruimte voor de LO docenten en een aparte ingang voor avondgebruik. Op de verdiepingen bevindt zich een dubbele sportzaal met de hoogte van een sporthal, een extra ruimte voor het team en twee aparte fitnessruimtes, naast een berging voor buitenmateriaal zoals mountainbikes. Hiermee wil de opdrachtgever, Stichting Onderwijs Huisvesting Hoorn (SOHH), weer kunnen voldoen aan de eisen van modern onderwijs en zichzelf meer op de kaart zetten als 'sportschool'. 

 

Daarnaast hebben we prachtige studio's voor het vak muziek gerealiseerd en meerdere ruimtes om zelfstandig te werken. Het nieuwe sportgebouw huisvest ook twee lagen fietsenstalling. Zo wordt kostbare pleinruimte bespaard.

Frisse School

Het vernieuwde Oscar Romero college heeft niet alleen een nieuw uiterlijk en een nieuwe entree gekregen maar ook een verbeterd binnenklimaat en duurzame LED-verlichting. De bestaande en nieuwe gebouwdelen zijn bekleed met een dik isolatiepakket en een nieuw gevelmateriaal. Na de renovatie is de bestaande school een frisse school. Dit betekent veel frisse lucht, een aangename temperatuur, veel dag- en kunstlicht en een hoge mate van energiezuinigheid.

2
1
2
3
4

Vervroegde oplevering

De renovatie en nieuwbouw vond plaats in twee hoofdfasen. In juli 2019 is begonnen met het plaatsen van de bouwketen en het sloopwerk. In oktober 2019 zijn de heipalen geplaatst. Tijdens de werkzaamheden was de school tot aan de uitbraak van het Coronavirus nog gewoon in gebruik. Dankzij een uitgekiende planning en de verhuizing van de huidige brugklassers zouden de school activiteiten gefaseerd doorgaan. Toen bleek dat de leerlingen niet meer op school zouden komen maar thuis hun lessen gingen volgen werd het aantal fases gereduceerd.   

 

Het Oscar Romero College gaf ons het groene licht en hun volledige medewerking om volop te profiteren van de afwezigheid van leerlingen. Hierdoor kwamen de werkzaamheden in een stroomversnelling. Nog vóór de herfstvakantie hebben we de gehele ver- en nieuwbouw van het Oscar Romero College  kunnen opleveren. Dit alles zo’n drie maanden eerder dan gepland!

1
2
3
4

Hoogste punt bereikt

Maart 2020

Onlangs hebben we samen met onze opdrachtgever het hoogste punt van het Tabor College mogen vieren. Inmiddels zijn we enkele weken verder en zijn de dakplaten aangebracht, worden de gevels voorzien van binnendozen en starten we met de dakbedekking.

 

Binnenkort start het gevelmetselwerk tot 4,5 m1 hoogte waarna de gevelafwerking kan starten. Ondanks het slechte weer van de afgelopen tijd loopt alles nog volgens planning!

tussenstand
tussenstand