Nieuwbouw, Design and Build

Nieuwbouw 90 appartementen, Amsterdam-Noord

augustus 2016
oktober 2017
In opdracht van:
Woningstichting Rochdale, Amsterdam
In samenwerking met:
Levs Architecten, Amsterdam

Voor woningstichting Rochdale Amsterdam hebben wij 90 appartementen gebouwd van 54 vierkante meter. Het project bestaat uit drie volumes met verschillende hoogtes. Het project is onderdeel van de transformatie van de IJdoornlaan en past binnen de herontwikkeling van Nieuwen-Dam Noord.

ONTWERP

Het ontwerp komt van architectenbureau LEVS uit Amsterdam die het gebouw aan alle zijden zorgvuldig heeft vormgegeven. Zo heeft het architectenbureau op diverse plekken, verbijzonderingen gemaakt in de vorm van verspringend en getrapt metselwerk, dieper gelegen vlakken en staand metselwerk. "Aan de IJdoornlaan omkaderen metselwerkschijven de balkons. Dit geeft ritmiek en plasticiteit aan de gevel en ondersteund de driedeling", aldus LEVS.

DESIGN AND BUILD

Deze nieuwbouw betreft een Design and Build opdracht. Het voordeel van Design and Build is dat alle partijen, van opdrachtgever tot architect, met elkaar werken en niet naast elkaar of na elkaar. Zo wordt ook bij dit project op integrale wijze samengewerkt aan een oplossing binnen het overeengekomen budget, deadline en het hoge kwaliteitsniveau.

START BOUW SOCIALE HUURWONINGEN IN BREEHORNGEBIED AMSTERDAM-NOORD

Op 22 augustus zijn we gestart met de bouwwerkzaamheden van 90 sociale huurwoningen in het Breehorngebied in Amsterdam-Noord. Lees hier het gehele artikel.