Start bouw sociale huurwoningen in Breehorngebied Amsterdam-Noord

Gepubliceerd op 22 augustus 2016

Start bouw sociale huurwoningen in Breehorngebied Amsterdam-Noord

Vandaag starten we met de bouwwerkzaamheden van 90 sociale huurwoningen in het Breehorngebied in Amsterdam-Noord. Het project bestaat uit drie volumes met verschillende hoogtes en is onderdeel van de transformatie van de IJdoornlaan en past binnen de herontwikkeling van Nieuwen-Dam Noord.

ONTWERP

Het ontwerp komt van architectenbureau LEVS uit Amsterdam die het gebouw aan alle zijden zorgvuldig heeft vormgegeven. De woningen hebben een oppervlakte van ca 53 m². Naast een (open) keuken, gang, toilet en badkamer zijn er twee slaapkamers. De woningen zijn geschikt voor een één- en tweepersoonshuishouden. Het project biedt dus ruimte voor verschillende doelgroepen zoals ouderen, starters op de woningmarkt, alleenstaanden en stellen. Daarmee kan een prima mix ontstaan en dat komt volgens opdrachtgever woningstichting Rochdale ten goede aan de leefbaarheid.

VERNIEUWING WATERLANDPLEINBUURT

In 2009 is het stedenbouwkundige plan uitgewerkt en toen heeft ook het project Breehorn vorm gekregen. Door de economische crisis heeft de ontwikkeling van dit gebied een tijd stil gelegen. Na het realiseren van 80 eengezinswoningen in 2015, is Rochdale blij om nu met het tweede deel van de 1e fase te beginnen. Dit bestaat onder andere uit de nieuwbouw Design and Build van 90 sociale huurappartementen.

 

Kijk voor meer informatie op Nieuwbouw Design and Build 90 appartementen Amsterdam-Noord