Ketensamenwerking

Nieuwbouw 26 Droogstapelwoningen, Gorredijk

juli 2021
januari 2022
In opdracht van:
Elkien

Nieuwbouw 26 Droogstapewoningen Gorredijk

Voor ketenpartner Elkien starten we medio 2021 met de bouw van 26 Droogstapelwoningen aan de Compagnonsstrjitte in Gorredijk.

Met dit sloop-nieuwbouw traject vervangen we de bestaande 2-onder-1 kap woningen naar 26 rijwoningen in meerdere blokken.

De voorkeur ging uit naar het bouwen van kleine grondgebonden woningen die energieneutraal en gasloos zijn. De keus viel daarom op onze Droogstapelwoningen.

1

Stap richting de toekomst

De nieuwe woningen die worden gebouwd maken geen gebruik van fossiele brandstoffen, er is geen gasaansluiting.

Omdat we weten dat de gasvoorraad niet oneindig is, is dit een belangrijke stap richting de toekomst.

 

De woningen hebben nog wel een stroomaansluiting. Op het dak liggen zonnepanelen en de woning is voorzien van moderne installaties.  

Omdat er geen gas is, wordt er elektrisch gekookt.

Zelfvoorzienend

De energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen is voldoende voor het hele verbruik van de bewoner. Zoals verwarmen, ventileren, warm water, koken en het eigen energieverbruik (wassen, t.v. etc.). Wanneer de bewoner bewust omgaat met zijn energieverbruik hoeft hij geen stroom te kopen van het energiebedrijf.

1
2

Rondleiding op papier

Onze bewonersconsulentes organiseerden samen met de woningcorporatie in juni 2020 een open dag om de nieuwe woning te bekijken. Omdat er nog geen fysieke woning beschikbaar was, gingen zij hier creatief mee om!

 

in Gorredijk hebben zij de plattegrond van een woning op ware grootte laten printen en toekomstige huurders van Elkien uitgenodigd voor en rondleiding. De ontwerpen zijn samen met de bewoners tot stand gekomen.

 

De bewoners waren erg enthousiast over de nieuwe woningen en dat maakte het een geslaagde avond.