Nieuwbouw

Nieuwbouw 12 Dijkstra Draisma woningen, Harkema

augustus 2019
januari 2020
In opdracht van:
WoonFriesland
In samenwerking met:
TWA Architecten

Nieuwbouw 12 Dijkstra Draisma woningen Harkema

Aan het Dominee Tiesingaplein in Harkema bouwden we twaalf Dijkstra Draisma woningen voor WoonFriesland. De woningen hebben geen gasaansluiting en functioneren volledig op elektriciteit. Op ieder dak worden zonnepanelen geplaatst, waardoor een deel van de elektriciteit door de woning zelf wordt opgewekt. De huizen worden verwarmd door middel van een warmtepomp. 

Het project in Harkema is de tweede van zes projecten voor WoonFriesland. Hierna zijn de Dijkstra Draisma woningen op Vlieland gebouwd.

Oplevering woningen

Inmiddels zijn de woningen opgeleverd en is het aanzicht van de wijk helemaal vernieuwd. Zie hieronder de galerij met foto's voor de verschillende type woningen waar WoonFriesland voor koos in Harkema. Onze Dijkstra Draisma woning is naar eigen wens samen te stellen. Lees meer over deze duurzame, snelle woningbouwoplossing via deze link

Frisse aanblik voor Ds. Tiesingaplein

In Harkema werd de sloop-nieuwbouw van de woningen in de buurt toegejuicht. De troosteloze aanblik die de dichtgetimmerde ramen van de leegstaande huizen bood, was de inwoners een doorn in het oog. De in de jaren zestig gebouwde huizen stonden voor een groot deel al geruime tijd leeg. In december 2019 zijn de oude woningen gesloopt.

 

Ons doel was om de nieuwe woningen voor WoonFriesland in januari 2020 feestelijk te openen.

Snelle realisatie

In oktober 2019 zijn we gestart met de voorbereidingen op locatie, maar onze isolatiegevels waren al sinds augustus in productie in onze fabriek. Op maandag 28 oktober 2019 kon daardoor de eerste woning al snel worden neergezet.

 

Het streven was om binnen drie weken alle woningen op te kunnen leveren. De woningen konden daardoor in januari 2020 feestelijk worden opgeleverd aan WoonFriesland.