Vernieuwbouw

IKC Prins Constantijn, Leeuwarden

augustus 2019
juli 2020
1840 m²
In opdracht van:
PCBO Leeuwarden

nieuwbouw IKC prins constantijn

In Leeuwarden aan de Willem Sprengerstraat zijn Christelijke Basisschool Prins Constantijnschool en kinderdagverblijf Sinne samen onder één dak verder gegaan in een Integraal Kindcentrum (IKC). Dit als onderdeel van PCBO (Protestants Christelijk Basis Onderwijs) Leeuwarden.

 

Het bestaande deel van circa 960 m² BVO is opnieuw ingedeeld met behoudt de Amsterdamse Schooldetails. De nieuwbouw van circa 1840 m² BVO is tegen het bestaande deel aangebouwd. De oude gemetselde zuidgevel staat midden in het nieuwe gebouw en vormt het hart van de nieuwe school. De transformatie en uitbreiding van het bestaande gebouw was nodig om weer aan de hedendaagse gebruikseisen te kunnen voldoen. Het nieuwe IKC biedt ruimte voor meer dan 200 kinderen.

GEÏNTEGREERD ONTWERP

Bijzonder aan dit gebouw is dat het oude monumentaal jaren ’30 schoolgebouw geïntegreerd is in het ontwerp. De historische principes en de typische Amsterdamse Schooldetails worden in een hedendaagse vorm voortgezet in het nieuwe deel.

 

Het nieuwe gebouw is georganiseerd rondom een aantal leerclusters met ruimten voor samenwerken, spel, concentratie en rust. De oude gemetselde zuidgevel komt midden in het nieuwe gebouw te staan en vormt het hart van de nieuwe school. Hier komen alle leeftijden samen onder een groot daklicht en een centrale keuken. Het interieur heeft een natuurlijke uitstraling door het gebruik van hout en metselwerk.

1
2

Oplevering

Op 2 juli 2020 is het ontwerp van De Zwarte Hond & Studio Nauta van het IKC Prins Constantijn opgeleverd.

 

De overdracht werd uitgevoerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma en Bouma Technisch Installatiebedrijf aan PCBO Leeuwarden e.o. en Sinne Kinderopvang. 

Projectleider Jan Kamminga tekent voor de overdracht.
Projectleider Jan Kamminga tekent voor de overdracht.
1
2

10 APRIL 2020

Een prachtig gezicht, het nieuwe IKC in de steigers. Er wordt hard gewerkt aan het metselwerk buitenom. Ook aan de binnenkant staat men alles behalve stil; op onderstaande foto's is duidelijk te zien hoe de nieuwbouw tegen het bestaande deel aangebouwd wordt. De oude gemetselde zuidgevel komt midden in het nieuwe gebouw te staan.

1
2
3
4