Integraal Kindcentrum Prins Constantijn Leeuwarden opgeleverd

Gepubliceerd op 03 juli 2020

Integraal Kindcentrum Prins Constantijn Leeuwarden opgeleverd

Donderdag 2 juli was de oplevering en overdracht van Integraal Kindcentrum Prins Constantijn. De school is verbouwd en er is een deel nieuwbouw aan toegevoegd. Aanleiding voor de ver- en nieuwbouw was veroudering en de school werd te klein.

 

Het ontwerp van De Zwarte Hond / Studio Nauta van het IKC Prins Constantijnschool is 2 juli overgedragen door Bouwgroep Dijkstra Draisma en Bouma Technisch Installatiebedrijf aan PCBO Leeuwarden e.o. en Sinne Kinderopvang.

Karakteristieke elementen

De karakteristieke Amsterdamse Schoolelementen van het huidige gebouw aan de Willem Sprengerstraat zijn geïntegreerd in de nieuwbouw. De nieuwe school is verbonden met de historische bestaande gevels. In de vide zijn oude elementen en contouren nog te herkennen. Het hele gebouw is gasloos gemaakt. Op het dak zijn zonnepanelen toegevoegd

 

Na de zomervakantie start de Prins Constantijnschool en Sinne Kinderopvang in het nieuwe gebouw.

 

Namens PCBO Leeuwarden e.o. heeft LindHorst huisvestingsadviseurs het projectmanagement verzorgd voor het IKC. Met ondersteuning van installatieadviseur Sijperda Hardy en constructeur Jansen Wesselink.

1