Nieuwbouw IKC Middelsee, Leeuwarden

In het nieuwe stadsdeel Middelsee in Leeuwarden bouwden wij een nieuw IKC voor eigentijds onderwijs en kinderopvang in één gebouw. IKC Middelsee biedt onderdak aan primair onderwijs van PCBO Leeuwarden e.o. en Sinne kinderopvang, voor circa 350 kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij IKC Middelsee. Zo heeft het onder andere sedumplanten op de luifel, een groene muur bij de hoofdingang en een prachtige houten gevelbekleding.

Circulaire ambities

In het gebouw zijn zo veel mogelijk niet dragende binnenwanden toegepast, zodat het gebouw flexibel is gedurende de levensduur. Het gebouw is zo ontworpen (op het terrein) dat uitbreiding in de toekomst mogelijk is. Er is gekozen voor bouwmaterialen die circulair zijn. De materialen worden op zo'n manier gebruikt dat ze zoveel mogelijk demontabel zijn. En wat je niet ziet is dat er drie ondergrondse buffertanks onder het pand zitten. Deze tanks met een inhoud van 60 kuub vangen regenwater op van het dak, filteren het water en voorzien onder ander de wc's van water. Dit resulteert in een drinkwater besparing van 70%.

 

Oplevering IKC Middelsee

7 juli 2023

In het nieuwe stadsdeel Middelsee in Leeuwarden leverden wij vandaag IKC Middelsee op aan PCBO Leeuwarden e.o. Een prachtig pand, ontworpen door Wijbenga|Tromp architecten. Het gebouw is voorzien van een mooie duurzame uitstraling. Zo heeft het onder andere sedumplanten op de luifel, een groene muur bij de hoofdingang en een prachtige houten gevelbekleding. 

 

Vanaf het nieuwe schooljaar verwelkomt IKC Middelsee de leerlingen en docenten.

Viering hoogste punt

9 maart 2023

Op donderdag 9 maart bereiken we het hoogste punt bij de bouw van IKC Middelsee, het kindcentrum in aanbouw aan de Felling 2 in de nieuwe stadswijk. Een mooi moment voor een feestelijke bijeenkomst met de bouwers, de toekomstige gebruikers PCBO Leeuwarden e.o. en Sinne Kinderopvang en een aantal genodigden.

 

Tegelijk met het bereiken van het hoogste punt wordt ook het logo van het nieuwe IKC openbaar gemaakt, zowel bij het evenement als op de website van het nieuwe IKC. Naast het hoogste punt viert IKC Middelsee vandaag ook de aanmelding van de eerste leerling. Isabel van Dijk kreeg samen met haar ouders het aanmeldformulier overhandigd.

Eerste paal IKC Middelsee

1 juli 2022

Op vrijdag 1 juli is de eerste paal geslagen van het nieuwe IKC Middelsee. Dit vierden we!

 

Nathalie Kramers (wethouder van Onderwijs, gemeente Leeuwarden) nam plaats in de kraan om de eerste paal in de grond te heien. Hans Greidanus van PCBO Leeuwarden heette iedereen welkom, Robert Sänger van Sinne Kinderopvang en Dirk Jan de Rouwe van Bouwgroep Dijkstra Draisma spraken de aanwezigen toe.

Contractondertekening IKC Middelsee

22 april 2022

Vandaag bevestigen Hans Greidanus (PCBO Leeuwarden eo) en Biense Dijkstra de samenwerking door het ondertekenen van de aannemingsovereenkomst. Samen met Pranger-Rosier installaties gaan wij binnenkort van start met de bouw van het nieuwe IKC.