Nieuwbouw

Hyperion Lyceum Amsterdam

november 2016
september 2018
8937 m²
In opdracht van:
ROC van Amsterdam
In samenwerking met:
Ector Hoogstad Architecten, Rotterdam

In opdracht van ROC van Amsterdam hebben wij op de prachtige locatie nabij het IJ een nieuwe school gebouwd voor leerlingen van het Gymnasium en Atheneum +. Het lyceum ligt op een ingeklemde plot tussen het Schegpark en de Badhuiskade en maakt als enige gebouw zonder toren deel uit van het zogenaamde onderbouw van de Strip Overhoeks.

ONTWERP

Het ontwerp is afkomstig van Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam die samen met leerlingen en docenten gekomen zijn tot een voorontwerp dat is goedgekeurd door het VovA-bestuur. De school is een ongrijpbaar gebouw dat blijvend prikkelt, stimuleert, inspireert en uitdaagt.

VLOG HYPERION

Een school met een glijbaan. Op zich niet bijzonder, maar deze glijbaan staat ín de school! Dankzij het meedenken van leerlingen, leraren en ouders wordt het nieuwe Hyperion Lyceum echt hún gebouw, of niet Marleen?

HYPERION LYCEUM DOORSTAAT BELASTINGPROEF

Bij het Hyperion Lyceum zijn er bollenplaatvloeren toegepast. Na onderzoek kwam naar voren dat de bollenplaatvloeren niet voldeden aan de in Nederland geldende regels. Om de kwaliteit van de bollenplaatvloeren in de nieuwe school te testen zijn er proefdrukbelastingen uitgevoerd.

 

Lees meer over de proefdrukbelastingen in ons nieuwsbericht.