Enigneer & Build

Expertisecentrum De Vaandel-Zuid, Heerhugowaard

juni 2021
februari 2023
7200 m²
In samenwerking met:
Carree Architecten

NIEUWBOUW EXPERTISECENTRUM DE VAANDEL-ZUID

Voor Stichting Maatschappelijk Vastgoed (SMV) bouwden wij expertisecentrum De Vaandel-Zuid. Het expertisecentrum biedt vervangende huisvesting aan zo'n vierhonderd leerlingen die eerder naar school gingen in Bergen (Mytylschool), Alkmaar (Heliomare De Alk) en de Antioniusschool in Heerhugowaard. Expertisecentrum De Vaandel-Zuid is speciaal afgestemd op kinderen met meervoudige handicaps en bijzondere leerproblematiek.

 

Om in aanmerking te komen voor de bouw van het expertisecentrum hebben we deelgenomen aan een Europese aanbesteding. Van de zeven belangstellenden hebben wij de opdracht gekregen op basis van de beste prijs-/kwaliteitsverhouding.

 

 

Uitgebreide voorzieningen

Het expertisecentrum is het nieuwe onderkomen voor kinderen en leerkrachten van drie verschillende scholen: de Mytylschool in Bergen, Heliomare De Alk uit Alkmaar en de Antoniusschool uit Heerhugowaard. De kinderen van deze scholen hebben allemaal een specifieke zorg- en leerbehoefte. Zij zijn meervoudig gehandicapt of hebben opvoed-, gedrags- en psychische problemen. Een bijzondere en kwetsbare doelgroep. In totaal gaat het om ongeveer 400 kinderen.

 

Het expertisecentrum bestaat uit 36 klaslokalen die allemaal een eigen doorgang naar buiten met een eigen tuin hebben, een therapie- en gewenningsbad met beweegbare bodem en twee sportzalen. Verder zijn er speciale voorzieningen zoals tilliften en aangepaste sanitaire ruimtes. 

 

Volgens architect Nanine Carree van Carree Architecten is het complex gebouwd als een dorp. Ook buurtschap Waaranders wordt bij de realisatie en exploitatie betrokken.

Expertisecentrum De Vaandel-Zuid opgeleverd

3 februari 2023

Vandaag leverde projectleider Jan Kamminga het expertisecentrum op aan de opdrachtgever.

 

"Complimenten aan het team om binnen de planning en het budget toch hoge kwaliteit de leveren. Een uitzonderlijke prestatie, chapeau!", aldus Donald van der Veen van Stichting Gebouwbeheer de Vaandel.

State of the Art

'De Vaandel-Zuid' is voorzien van alle nieuwe technieken en mag best 'state of the art' genoemd worden.

 

Installatiebedrijf Rutgers is, samen met Snip Elektrotechniek, verantwoordelijk voor de installaties. Het ontwerp voldoet aan de eisen voor een “Frisse School" (schoon binnenklimaat). Voor een energieneutrale installatie is een gesloten bronsysteem toegepast, voorzien van 60 boringen van 150 meter diep. Dat betekent dat er circa 19 kilometer aan kunststofslangen is gebruikt, terwijl er voor de afgifte ook van de warmte en koeling ook 17 kilometer aan leidingen in de vloeren is verwerkt. De energie, opgeslagen in de grond, wordt gebruikt voor jaarrond een behaaglijke temperatuur. 

Expertisecentrum De Vaandel, Heerhugowaard

26 september 2022

Van een van onze bouwpartners HB Landmeetkundige dienstverlening bv (Freddie Walta) kregen wij onderstaande video toegestuurd. Een mooi inkijkje in de voortgang van de bouw tot nu toe.

1024x574

Viering start bouw De Vaandel

12 oktober 2021

Samen met de gemeente Heerhugowaard, Stichting Maatschappelijk Vastgoed, Heliomare en de Aloysius Stichting hebben wij donderdag de start van de bouw van het nieuwe Onderwijs- en Expertisecentrum gevierd. Het is het derde project dat Bouwgroep Dijkstra Draisma uitvoert voor Stichting Maatschappelijk Vastgoed. Wij zijn trots dat wij dit project mogen uitvoeren en kijken uit naar een fijne samenwerking! 

Contractondertekening Expertisecentrum De Vaandel-Zuid

14 april 2021

Vandaag een grote mijlpaal! In de raadszaal van gemeente Heerhugowaard werden alle aktes en contracten voor de nieuwbouw van 7.200 m2 Expertisecentrum De Vaandel ondertekend.

 

Onder toeziend oog van de notaris werden de nodige laatste contractdocumenten ondertekend door Wethouder John Does van de gemeente Heerhugowaard, Jan Welmers van Heliomare, Johan van Triest van Aloysius en Donald van der Veen van Stichting Maatschappelijk Vastgoed.

 

Stichting Maatschappelijk Vastgoed ontwikkelt, realiseert en verhuurt het vastgoed voor 40 jaar aan de beide scholen. De gemeente Heerhugowaard faciliteert. Het ontwerp is van Carree Architecten Zaandam.

 

 

In juli start Bouwgroep Dijkstra Draisma met het heiwerk.

Begin 2023 worden de scholen opgeleverd.