Nieuwbouw

Design & Build 136 appartementen Antillenstraat voor Lefier, Groningen

oktober 2020
oktober 2022
15691 m²
In opdracht van:
Lefier
In samenwerking met:
KAW architecten

Sociale huurwoningen Antillenstraat

Op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg bouwen wij voor woningcorporatie Lefier 136 nieuwe sociale huurwoningen.

 

De woontoren aan de Noordzijde wordt 12 verdiepingen hoog. Langs de Korreweg en de Antillenstraat krijgt het gebouw een woonvleugel van vier verdiepingen.

 

Er zijn diverse mogelijkheden om te parkeren, onder andere op het binnenterrein aan de Antillenstraat.

Het ontwerp

De Antillenstraat is een kenmerkend project wat van ver zichtbaar is als je vanuit het Noorden de stad binnenkomt. Vanuit de woonkamer hebben de nieuwe bewoners straks uitzicht over het Van Starkenborghkanaal en woonwijken. Vanaf zowel de Korreweg als de Antillenstraat komt er een entree. De strook aan de oostzijde van het gebouw wordt ingericht als ecozone. Langs het water komt een openbare toegankelijke strook.

 

Het ontwerp wordt volledig uitgewerkt in BIM.

Energiezuinige appartementen

De zeer energiezuinige twee- en driekamerappartementen worden tussen de 50 en 90 vierkante meter groot. De appartementen worden verwarmd en gekoeld door warmtepompen en een WTW systeem (Warmte Terug Winning). Het complex is daarmee volledig gasloos. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst om energie op te wekken.

Hoogtepunten tijdens de bouw

Vooraanzicht juli 2022  - 1

Vooraanzicht juli 2022

De bouwvak nadert, daarmee komt ook het einde van de bouw steeds meer in zicht. In juli 2022 kreeg ook de voorbijganger aan de Korreweg een goed beeld van het project.

Metselwerk januari 2022  - 1

Metselwerk januari 2022

Aan de oostzijde van het gebouw is het metselwerk afgerond.

Januari 2022  - 1

Januari 2022

Nog twee woonlagen te gaan, dan bereikt het gebouw zijn hoogste punt. 

Zonsopgang december 2021  - 1

Zonsopgang december 2021

Het jaar 2021 werd aan de Antillenstraat prachtig afgesloten met mooie uitzichten over de stad.

Spandoek december 2021  - 1

Spandoek december 2021

Net voor de kerstvakantie in 2021 bereikte onze bedrijfsnaam een nieuw hoogtepunt! Langs een van de drukste wegen in Groningen, de Korreweg, zijn er nogal wat ogen op ons gericht.

December 2021  - 1

December 2021

Begin december 2021 werd het metselwerk steeds meer zichtbaar, nog drie woonlagen te gaan.

November 2021  - 1

November 2021

In november 2021 begon het complex steeds meer vorm te krijgen. Het uitzicht vanaf de kraan werd vastgelegd en leverde mooie beelden op.

Hoogste punt viering

2 maart 2022

Op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg in Groningen heeft de nieuwbouw van 136 appartementen voor Lefier het hoogste punt bereikt. Letterlijk een hoog punt: het is ruim 40 meter hoog. We vierden deze mijlpaal met een warme hap en een prachtig uitzicht.

Eerste paal in de grond van 136 appartementen Antillenstraat/Korreweg

De bouw van de appartementen op de hoek van de Antillenstraat en Korreweg gaat van start! Lefier realiseert hier 136 energiezuinige en betaalbare huurwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. De bouw gaat ongeveer 2 jaar in beslag nemen.  

 

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed bij Lefier: “Het is heel belangrijk dat we in deze tijd van woningschaarste 136 betaalbare appartementen kunnen toevoegen op een mooie locatie. Ik ben dan ook erg blij dat deze week de eerste paal de grond in gaat!”

Contractondertekening

Op donderdag 25 juni zijn de handtekeningen gezet onder het bouwcontract voor 136 appartementen in de stad Groningen. Namens Lefier tekende Pieter Witzenburg en Biense Dijkstra tekende voor Bouwgroep Dijkstra Draisma. Met de ondertekening is het startsein gegeven voor de bouw van een opvallend en energiezuinig appartementencomplex op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg. De 136 appartementen zijn een zeer welkome uitbreiding op de woningmarkt in Groningen. En dankzij het kenmerkende ontwerp van het gebouw, krijgt de stad er een imposante blikvanger bij.

 

Pieter Witzenburg: “De uitbreiding aan de Antillenstraat is dit jaar het grootste nieuwbouwproject van Lefier. We zijn heel blij dat we nu van start kunnen met de bouw van dit prachtige nieuwe complex van formaat. De 136 appartementen bieden  straks een comfortabel en duurzaam thuis voor onze huurders.”

 

Lees het hele nieuwsbericht via: