Eerste paal in de grond van appartementen Antillenstraat/Korreweg voor Lefier

Gepubliceerd op 08 december 2020

Eerste paal in de grond van appartementen Antillenstraat/Korreweg voor Lefier

De bouw van de appartementen op de hoek van de Antillenstraat en Korreweg gaat van start! Lefier realiseert hier 136 energiezuinige en betaalbare huurwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. De bouw gaat ongeveer 2 jaar in beslag nemen.  

 

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed bij Lefier: “Het is heel belangrijk dat we in deze tijd van woningschaarste 136 betaalbare appartementen kunnen toevoegen op een mooie locatie. Ik ben dan ook erg blij dat deze week de eerste paal de grond in gaat!”

Impressie van het ontwerp door KAW architecten
Impressie van het ontwerp door KAW architecten

Opvallend gebouw

Het ontwerp van KAW Architecten en Bouwgroep Dijkstra Draisma is opvallend en kenmerkend. Het is van ver zichtbaar bij binnenkomst van de stad vanuit de Noordoostzijde. Het complex krijgt verschillende hoogtes: er is één hoogbouw deel van 12 verdiepingen en een laagbouw gedeelte van 4 verdiepingen. Het dynamische uiterlijk sluit zo goed aan op de lagere gebouwen van de nieuwbouw aan de overkant van de Antillenstraat. Vanuit de woonkamer hebben bewoners uitzicht over het Van Starkenborghkanaal en woonwijken.

Twee- en driekamerappartementen

In het complex worden twee- en driekamerappartementen gerealiseerd variërend van ca. 50 tot 90 m2. Alle appartementen zijn voorzien van een ruim balkon. De appartementen krijgen een huurprijs rond € 600,-. De verhuur start in de loop van 2022.

Gasloos en energiezuinig

Alle appartementen worden gasloos gebouwd. Ze worden verwarmd door warmtepompen en een warmte-terug-win systeem. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst.